သက္လတ္ပိုင္းအရြယ္မ်ားအတြက္ ေန႔စဥ္လုိအပ္ခ်က္မ်ား


Health Updates Journal No. 89

အသက္(၄၀)အရြယ္မ်ား
ခႏၶာကိုယ္၀ိတ္တက္ေသာ အရြယ္မ်ားျဖစ္ၿပီး ႏွလံုး၊ ဆီးခ်ိဳ၊ အ႐ိုး အဆစ္ေရာင္ရမ္းနာမ်ား စတင္ျဖစ္ေပၚ တတ္သည္။ သံဓာတ္အားနည္း လာတတ္သည္။

အင္တီေအာက္ဆီဒင့္အတြက္
-အေရာင္ေတာက္ေသာအသီးမ်ား၊ ဟင္းရြက္မ်ားက အေကာင္းဆံုး ျဖစ္သည္။

သံဓာတ္အတြက္
-အသည္းႏွင့္ အဆီနည္းေသာ အနီ ေရာင္အသားမ်ားကို တစ္ပတ္လွ်င္ (၂)ႀကိမ္စားပါ။ အကယ္၍ အသားမစားသူ ျဖစ္ပါက နံနက္စာကို ေကြကာအုတ္ႏွင့္ အစိမ္းေရာင္အရြက္မ်ား ဥပမာ ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္ ၊ ပဲစိမ္း၊ ဘ႐ိုကိုလီ၊ ကညႊတ္တို႔ကို စားေပးပါ။

အသက္(၅၀)အရြယ္မ်ား
ကိုလက္စထေရာတက္ျခင္း၊ ေသြးတိုး၊ Type 2 ဆီးခ်ိဳျပႆနာမ်ားျဖစ္လာတတ္သည္။ အသီး အရြက္မ်ားမ်ားစားျခင္းျဖင့္ ကာကြယ္ပါ။ အ႐ိုးပြျခင္း၊ႏွလံုးေရာဂါတုိ႔သည္ ဤအရြယ္တြင္ ေသြးဆံုးမႈႏွင့္အတူ လုိက္ပါလာတတ္သည္။ သို႔ျဖစ္၍ အ႐ိုးအားရွိဖုိ႔ ကယ္လ္စီယမ္လိုအပ္ေသာ အရြယ္ျဖစ္သည္။

ခႏၶာကိုယ္၏ခံႏုိင္ရည္စြမ္းအားေပၚမူတည္ၿပီး ေလ့က်င့္ခန္းမ်ား ျပဳလုပ္ပါ။ လမ္းေလွ်ာက္၊ အေႏွးေျပး၊ ေရကူးစသည့္ ေလ့က်င့္ခန္းမ်ားျဖင့္ အ႐ိုးအဆစ္မ်ား သန္မာေအာင္ ျပဳလုပ္ရမည္။ ေရကို ေန႔စဥ္ (၂)လစ္တာခန္႔ေသာက္ပါ။ ကဖိန္းသည္ ကယ္လ္စီယမ္ကို စုပ္ယူတတ္သျဖင့္ ကဖိန္းေသာက္သံုးျခင္းကို ခ်င့္ခ်ိန္ရမည္။

ငါးအဆီစားသံုးမႈမရွိပါက အုိမီဂါ (၃)အားျဖည့္ေဆးကို စားသံုးေပးပါ။ ပဲပိစပ္၊ ပဲႏုိ႔ဒိန္ခ်ဥ္၊ တို႔ဟူးတို႔ကို ေသြးမဆံုးမီကတည္းက စားသံုးေပးပါ။ ပဲပိစပ္ပ႐ိုတိန္း(၂၅)ဂရမ္ကို ေန႔စဥ္စားသံုးေပးျခင္းျဖင့္ ေသြးတြင္းရွိ ကိုလက္စထေရာကို ေလ်ာ့ခ်ေပးသည္။ ၾကက္ေၾကာ္အစား တို႔ဟူး၊ ပဲႏုိ႔ကို ေကြကာအုတ္ အေပၚ ေလာင္း၍ စားပါ။ ပဲနီေလး၊ ပဲပင္ေပါက္၊ ေျမပဲ၊ကန္စြန္းဥ၊ ႏွမ္းၾကတ္ဆီ စသည္တို႔ကို ပဲပိစပ္အျပင္ စားသံုးႏိုင္ၿပီး ယင္းတို႔မွလည္း Phytoestrogens ကို ရရွိႏုိင္သည္။

ေဒါန
Health Updates Journal No. 89

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...