က်န္းမာေရးမွာ အေရးပါတဲ့ Nucleic Acids

အိုမင္း ရင့္ေရာ္ျခင္းရဲ႕ ပြန္းစား ပ်က္စီးမႈေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္တြင္း Nucleic Acids သိုေလွာင္ ထားျခင္းမွာ ကုန္ခန္းသြား ရပါတယ္။ Nucleic Acids ေတြဆိုတာက ဆဲလ္မ်ားရဲ႕ ဒီအင္န္ေအ (DNA) ႏွင့္ အာရ္အင္န္ ေအ (RNA) တည္ေဆာက္ရာမွာ အေျခခံ အုတ္ျမစ္ေတြပဲ ျဖစ္တယ္။ ခႏၶာကိုယ္ကို ယင္းအာဟာရဓာတ္ ပစၥည္း မ်ား ျဖည့္တင္းေပးျခင္းက အိုမင္း ရင့္ေရာ္ျခင္း နည္းစဥ္ ကို ေႏွးေကြး ေစႏိုင္ပါတယ္။

တိရစၦာန္မ်ားမွာ ေလ့လာမႈမ်ားႏွင့္ လူမ်ားအေပၚ ေစာင့္ၾကည့္ ေလ့လာတဲ့ ေဆးခန္းတြင္ ေလ့လာမႈ တခ်ိဳ႕မွာ လူ႔သက္တမ္း ပိုရွည္ေစေၾကာင္းႏွင့္ အျခားက်န္းမာ ေရးအရည္အေသြးဆိုင္ရာ တိုင္းတာ ခ်က္မ်ား (ဥပမာ-စြမ္းအင္တိုးတက္ လာျခင္း၊ အသားအေရ ပိုက်န္းမာ လာျခင္းႏွင့္ အသက္အရြယ္ေၾကာင့္ ေပၚေပါက္တဲ့ အကြက္၊ အစက္မ်ား အျဖစ္နည္း လာျခင္း) မွာ အလားအလာ ေကာင္းေၾကာင္း ျပသထား တာရွိပါတယ္။

ဒါ့ေၾကာင့္ Nucleic Acids ၾကယ္ဝစြာပါရွိတဲ့ ဆာဒင္းငါး (ငါးေသတၲာငါး)၊ မိႈ၊ ကညြတ္၊ ဂ်ံဳေစ့အေညႇာက္၊ ဆယ္လ္မြန္ငါးႏွင့္ ဟင္းႏုနယ္မ်ားကို စားႏိုင္ပါတယ္။ ဒါမွမဟုတ္ ယင္းအာဟာရဓာတ္ မ်ားကို ျဖည့္စြက္စာ အသြင္အေနႏွင့္ စားႏိုင္ပါတယ္။ 

Health Digest 
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...