ဝက္သား အခ်ဳိခ်က္ အိအိေလး



***... ဝက္သား အခ်ဳိခ်က္ အိအိေလး အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…

1. ဝက္သံုးထပ္သား – ၁ ကီလိုခြဲခန္႔ (၁ ပိသာခန္႔)
2. ခပ္ၾကီးၾကီး လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ အရြယ္လတ္ – ၅ လံုး
3. ဓါးျပား ရုိက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ အတက္ၾကီး – ၁၅ တက္
4. ပဲငံျပာရည္ အခ်ဳိ (အပ်စ္) – 1/3 cup (80 ml)
5. ဆီ – 2/3 cup (160 ml)
6. ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ ဇြန္း
7. Chicken powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၅ ဇြန္း
8 brown sugar – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း

အားလံုးကို ေရာနယ္ကာ နာရီဝက္ခန္.နွပ္ထားပါ။

ၿပီးလွ်င္ high heat ျဖင့္ ၁၀ မိနစ္ခန္႔ လံုး(ေၾကာ္)ေပးပါ။

ထို.ေနာက္ ေရေႏြး (300 ml) ခန္. ထည့္ကာ အိုးအဖံုးဖံုး၍ medium heat နွင့္ အသားမ်ားႏူးအိကာ အရည္ခမ္းၿပီး ဆီျပန္လာသည္ အထိ တည္ေပးပါ။ (အသားမႏူးေသးလွ်င္ ေရေႏြး အနည္းငယ္ထပ္ထည့္ကာ ဆက္ထည္ေပးပါ။)

အသားမ်ားႏူးကာ ဆီျပန္လာေသာ ဝက္သား အခ်ဳိခ်က္ အိအိေလးကို မွဳိ ငါးပိသုပ္ ရွဴးရွဴးရွဲရွဲ ၊ မွဳိ ငါးပိ ခ်ဥ္စပ္ ဟင္းရည္ တို.နွင့္ တြဲဖက္ကာ အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏူိင္ပါၿပီ။


ref;Chaw Su's Food Friends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...