ဝက္ၾကိတ္သား ေကာက္ညင္းေလွာ္ ေထာင္းသုပ္

ဝက္ၾကိတ္သား ေကာက္ညင္းေလွာ္ ေထာင္းသုပ္ အတြက္ လိုအပ္ တာေလးေတြ…

1. ဝက္ၾကိတ္သား (pork mince) – ၂၀ က်ပ္သား ခန္႕ (300 g)
2. ေရ – 1 cup (250 ml)
3. chicken powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
4. အမာခြံမ်ားကို ဖယ္ထုတ္ကာ ပါးပါး လွီးထားေသာ စပါးလင္ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းခြဲ ခန္႕
5. ပါးပါးလွီးကာ ေရေဆးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ – 1/2 cup (125 ml)
6. လက္တစ္ဆစ္ အရွည္ခန္႕ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ပင္ – 1/4 cup (60 ml)
7. လီွးထာေးသာ ပူစီနံ (mint) – 1/2 cup (125 ml)
8. လွီးထားေသာ နံနံပင္ – 1/4 cup (60 ml)
9. ငါးငံျပာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
10. သံပုရာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
11. သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
12. ငရုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕ (အစိမ္းမွဳန္႕) – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းခြဲ
13. တူးလုနီးပါး ေလွာ္ၿပီး ၾကိတ္ (သို႔) ေထာင္းထားေသာ ေကာက္ညင္း ဆန္ေလွာ္မွဳန္႕ – လက္ဖက္ရည္ ဇြန္း ၂ ဇြန္း (ပိုသည့္ ေကာက္ညင္းမွဳန္႕မ်ားကို ဗူးတစ္ဗူးထဲ ထည့္ၿပီး ေလလံုေအာင္ သိမ္းထားပါ။)

ဝက္ၾကိတ္သားကို ေရ – 1 cup (250 ml)၊ chicken powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း တို႕ ျဖင့္ ၇ မိနစ္ခန္႔ ျပဳတ္ေပးပါ။ (အသားမ်ား အတံုးလိုက္ မက်က္သြားေအာင္ ဇြန္းျဖင့္ ဖိေခ်ေမႊေပးပါ။)

အသားမ်ား က်က္ကာ၊ အရည္ 1/4 cup ခန္႕က်န္လွ်င္ မီးဖိုမွ ဖယ္ကာ အေအးခံထားပါ။

ေအးသြားၿပီးေနာက္ စပါးလင္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ပင္၊ ပူစီနံ၊ နံနံပင္၊ ငါးငံျပာရည္၊ သံပုရာရည္၊ သၾကား၊ ငရုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕ နွင့္ ဆန္ေလွာ္မွဳန္႕ေထာင္းတို႕ ထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြေရာေမႊ သုပ္လိုက္လွ်င္ ခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာျဖင့္ စား၍ေကာင္းလွေသာ ဝက္ၾကိတ္သား ေကာက္ညင္းေလွာ္ေထာင္းသုပ္ေလး သံုးေဆာင္ရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။

https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends


--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...