ဆိတ္သား vindaloo ဟင္းလ်ာ

ဆိတ္သား vindaloo ဟင္းလ်ာပါ။ ဆိတ္သားကို ရွာလကာရည္၊ ဟင္းခတ္ အေမႊးအၾကိဳင္ နုယ္ကာ တညသိပ္ ခ်က္ထားတာမုိ႔ အသားက ႏူအိျပီ စားလုိ႔ အရမ္းေကာင္းပါတယ္။ ဆိတ္သား vindaloo ကုိ အာလူးနဲ႔ ေရာခ်က္လို႔ ရပါတယ္။ စားလုိ႔လည္း ေကာင္းတာမုိ႔ ခုပဲ ခ်က္နည္း ၾကည္႔ရေအာင္…

ဆိတ္သား ႏုပ္ထားရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
သုိသား(သုိ႔) ဆိတ္သား – ၄၀၀ ဂရမ္ (၁လက္မအရြယ္ အတံုးမ်ား ပိုင္းျဖတ္ပါ)
ရွာလကာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီ -၂လံုး (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
ငရုတ္သီးမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ငရုတ္သီးစိမ္း – ၃ေတာင္႔ (ထပ္ျခမ္းျခမ္းပါ)
သစ္ဂ်ပို္း – ၁ခု
ေလညွင္း – ၃ခု
ဇီယာ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
မုန္႔ညွင္းေစ႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ငရုတ္ေကာင္းေစ႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းစာ (ညက္ေအာင္ ေထာင္းပါ)
ေရ – ၂ခြက္
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ဒိန္ခ်ဥ္ – ခြက္ တ၀က္



ခ်က္ရန္ ပါ၀င္ပစၥညး္မ်ား
ငရုတ္သီးပြနီေျခာက္ – ၃ခု (အေစ႔ထုတ္ျပီ ေရေႏြးျပဳတ္ျပီ ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားပါ)
ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုး (ႏွုတ္နွုတ္စဥ္းထားပါ)
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
မဆလာ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ဂီ(သုိ႔)ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း

ခ်က္ျပဳတ္နည္း

၁။ အရင္ဆံုး ခြက္ထဲတြင္ ဆိတ္သားကို ႏုပ္ထားရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ (ရွာလကာရည္၊ ငရုတ္သီးမွုန္႔၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ သစ္ဂ်ပို္း၊ ေလညွင္း၊ ဇီယာ၊ မုန္႔ညွင္း၊ ငရုတ္ေကာင္း၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဒိန္ခ်ဥ္၊ ဆား) တုိ႔ျဖင္႔ သမေအာင္ ေရာႏုယ္ျပီ ေရခဲေသတၱာ(ေအာက္ထပ္)တြင္ အနည္းဆံုး ၄နာရီမွ ၁ညသိပ္ေပးပါ။



၂။ ျပီေနာက္ ဒယ္ထဲ ဂီ(သုိ႔) ဆီထည္႔ျပီ ပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးပြနီ ဆီသပ္ေပးပါ။



၃။ ျပီလွ်င္ နုပ္ထားေသာ ဒိန္ခ်ဥ္ ဆိတ္သားမ်ားကို ထည္႔ကာ ၁မိနစ္ခန္႔ အေရာင္ရသည္ အထိ ေရာခ်က္ေပး ပါ။

၄။ ျပီေနာက္ ဒယ္ထဲ ေရ(၂ခြက္)၊ ဆား ထည္႔ကာ အဖံုးအုပ္ျပီ မီးနည္းနည္းျဖင္႔ နာရီ၀က္္ခန္႔ ဆိတ္သား နူသည္အထိ တည္ထားေပးပါ။ ေရလိုလွ်င္ ထပ္ထည္႔ေပးပါ။



၅။ ဆိတ္သား ႏူအိျပီဆုိလွ်င္ မဆလာ၊ နံနံပင္ အုပ္ကာ အရသာရွိေသာ ဆိတ္သား ဒိန္ခ်ဥ္ဟင္းလ်ာကို သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ..



Wutyee Food House
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...