ရင္သားကင္ဆာကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္သည့္ ငရုတ္ေကာင္း

ယေန့ေခတ္ အမ်ိဳးသမီးမ်ား အျဖစ္အမ်ားဆံုး ကင္ဆာမွာ ရင္သားကင္ဆာ ေရာဂါဟာ တစ္ခု အပါအ၀င္ ျဖစ္ေနပါတယ္။

ရင္သား ကင္ဆာေရာဂါဟာ အမ်ိဳးသမီး မ်ားအတြက္ အလြန္အႏၱရာယ္ ၾကီးမားတဲ့ ေရာဂါ တစ္ခုျဖစ္ေန ပါတယ္။

ရင္သား ကင္ဆာကို ေရာဂါ မကြ်မ္းခင္မွာ ကုသႏိုင္ေပမယ့္ ေရာဂါ ကြ်မ္းသြားရင္ေတာ့ ကုသရန္ ခက္ခဲျပီး အသက္ပါ ဆံုးရွံဳးရတတ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အႏၱရာယ္ၾကီးမားတဲ့ ရင္သား ကင္ဆာ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ဖို့ အင္မတန္ လိုအပ္ပါတယ္။

သဘာ၀နည္းျဖင့္ ရင္သား ကင္ဆာကို ၾကိဳတင္ ကာကြယ္ႏိုင္ၾကပါတယ္။ ငရုတ္ေကာင္းဟာ ရင္သား ကင္ဆာေရာဂါကို ကာကြယ္ရန္အတြက္ အထူးေကာင္းမြန္တဲ့ သဘာ၀ေဆးနည္း တစ္လက္ျဖစ္ပါတယ္။

၁။ ငရုတ္ေကာင္းကို ဟင္းရည္အမ်ိဳးမ်ိဳး၊ စြပ္ျပဳတ္အမ်ိဳးမ်ိဳးထဲ ထည့္ျပီး ေသာက္ေပးႏိုင္ပါတယ္။

၂။ င႐ုတ္ေကာင္းကို နႏြင္းမႈန္႔နဲ႔ တြဲသံုးရင္ ကင္ဆာကာကြယ္ႏိုင္တဲ့ အစြမ္းက ပိုရွိလာပါတယ္။

၃။ ငရုတ္ေကာင္းအမွဳန့္ကို စားမည့္ဟင္ပြဲေပၚကို ျဖဴးျပီး စားေပးနိုင္ပါတယ္။

င႐ုတ္ေကာင္းမွာ သံဓာတ္၊ ပိုတက္စီယမ္၊ မဂၢနိစ္၊ ဗီတာမင္စီနဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္တို႔ မ်ားစြာ ပါဝင္ေနပါတယ္။ င႐ုတ္ေကာင္းမွာပါတဲ့ Piperine ဓာတ္ဟာ ရင္သားကင္ဆာ အက်ိတ္ကို ႀကီးထြားမႈ မျဖစ္လာေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္တယ္လို႔ မစ္ခ်ီဂန္ ကင္ဆာဌာနရဲ႕ ေလ့လာမႈမွ ေဖာ္ျပ ထားပါတယ္။

ေစာႏြဲ ့ေနဆိုင္ (ပူတာအို)
ကိုးကား။ ။ Good Health
က်န္းမာေရးသတင္းမ်ား
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...