မုန္လာဥၿဖဴသုပ္


ေႏြရာသီ ပူပူမွာဆိုရင္ ခ်ဥ္စပ္ အသုပ္ကေလးေတြ ကလည္း ထမင္းၿမိန္ေစပါတယ္။ ဒီတစ္ခါမွာေတာ႔ မုန္လာဥၿဖဴကို ငရုပ္သီး၊ ေၿမပဲဆံမ်ားနဲ႔ ဆိမ္႔ဆိမ္႔စပ္စပ္ေလး သုပ္ၿပေပးထားပါတယ္။ ဆီခ်က္ေမႊးေမႊးနဲ႔ ငရုပ္သီးေလွာ္ေထာင္း အနံ႔ကတင္ စားခ်င္ စဖြယ္ၿဖစ္ေစပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

မုန္လာဥၿဖဴ  အေသးတစ္ဥ - အမွ်င္ရေအာင္ၿခစ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္နီ အေသးတစ္ဥ - ပါးပါးလွီးကာေရစိမ္ပါ
ငရုပ္သီးအေတာင္႔- အစိမ္း၊အနီ (အစပ္စားႏိုင္သေလာက္ထည္႔ပါ)
ငရုပ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔
ပုစြန္ေၿခာက္မွဳန္႔ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္းခန္႔
ေၿမပဲဆံေထာင္း စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲခန္႔
ၾကက္သြန္ၿဖဴဆီခ်က္
ငံပ်ာရည္



ၿပင္ဆင္နည္း

ၿခစ္ထားေသာ မုန္လာဥမ်ားကို ေရၿမဳပ္ေအာင္စိမ္ၿပီး ရွာလကာရည္ စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္းခန္႔ထည္႔ကာ ၁ နာရီခန္႔စိမ္ပါ။
ထို႔ေနာက္ေရစစ္ၿပီး ပါ၀င္ပစၥည္းအားလံုးနဲ႔ ေရာနယ္လုိက္ရင္ေတာ႔ ထမင္းၿမိန္ေစတဲ႔ အသုပ္တစ္ပြဲ ရပါၿပီ။

ref;EVY's Kitchen
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook PageTwitter Google+

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...