ဗံုလံုသီး ဆိတ္သား အစာသြပ္


ေျမွာက္ပိုင္း အိႏၵိယစတုိင္ ဗံုလံုသီး ဆိတ္သား အစာသြပ္ ခ်က္နည္းပါ။ အိႏၵိယ ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ (နံနံေစ႔၊ ငရုတ္သီးမွုန္႔၊ ဆႏြင္းမွုန္႔၊ မဆလာ) ႏုိင္ႏုိင္ ထည္႔ခ်က္ထားတာမုိ႔ ဆိတ္သား ညီွုနံ႔ လံုး၀ မရွိေတာ႔ပဲ အရသာ အရမ္းထူးျခားေကာင္းမြန္တဲ႔ ဟင္းတခြက္ပါ။ ခုပဲ တူတူ ခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္…

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ဗံုလံုသီး – ၄ခု
ဆိတ္သား – ၂၀၀ ဂရမ္ (ႏွုတ္နွုတ္စဥ္းျပီသား)
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ေထာင္းပါ)
ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုး (နွတ္ႏွုတ္စဥ္းပါ)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၂လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီ ႏွုတ္ႏွုတ္စဥ္းပါ)
ဂ်င္း – လက္တဆစ္ (ညက္ေအာင္ ေထာင္းပါ)
နံနံေစ႔မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ငရုတ္သီးမွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
မဆလာ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ဆႏြင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ဆြမ္းအုပ္ ဟင္းခတ္မွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ေရ – ခြက္တ၀က္
ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း
နံနံပင္ – လက္တဆုပ္စာ



ဆိတ္သား ေတာက္ေတာက္ ခ်က္နည္း

၁။ အရင္ဆံုး ေဇာက္ပန္းကန္လံုးထဲ (ဆိတ္သား၊ ၾကက္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ဆား၊ မဆလာ(စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္) တုိ႔ျဖင္႔ သမေအာင္ ေရာေမႊျပီ ၅မိနစ္ခန္႔ ႏုပ္ထားပါ။

၂။ ျပီလွ်င္ ဒယ္ကို အပူေပးျပီ ဆီထည္႔ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္နီ ဆီပူထုိးေပးပါ။

၃။ ျပီမွ ငရုတ္သီးမွုန္႔၊ ဆႏြင္းမွုန္႔၊ နံနံေစ႔မွုန္႔၊ မဆလာ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ေရာေမႊပါ။

၄။ ျပီေနာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည္႔ ေရ(ခြက္၃ပံု၁ပံု) ထည္႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ႏြမ္းသည္အထိ တည္ထားပါ။



၅။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႏြမ္းျပီဆုိလွ်င္ ဆိတ္သားထည္႔ ဆား၊ သၾကား၊ ဟင္းခတ္မွုန္႔၊ ေရ(ခြက္၃ပံု၁ပံု) ထည္႔ျပီ ဆီျပန္သည္အထိ တည္ထားေပးပါ။

၆။ ဆီျပန္လွ်င္ မဆလာ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ နံနံပင္ အုပ္ျပီလွ်င္ မီးပိတ္ထားပါ။



ဗံုလံုသီး အစာသြပ္ခ်က္နည္း

၁။ ဗံုလံုသီးမ်ားကို အလယ္က အေစ႔ထုတ္ျပီ ၁လက္မခြဲအရြယ္မ်ား ပိုင္းျဖတ္ပါ။



၂။ ျပီေနာက္ ဒယ္အိုုးထဲ ေရတ၀က္ထည္႔ျပီ ေရဆူလာလွ်င္ ဗံုလံုသီးမ်ားကို ၂-၃မိနစ္ခန္႔ တည္ထားေပးပါ။



၃။ ထုိ႔ေနာက္ ဗံုလံုသီးျပန္ဆယ္ကာ ေခတၱအေအးခံကာ ဆိတ္သားမ်ားကို အစာသြပ္ေပးပါ။



၄။ ျပီလွ်င္ ဒယ္ထဲ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)ထည္႔ျပီ ဆီပူလွ်င္ အစာသြပ္ထားေသာ ဗံုလံုသီးမ်ား ထည္႔ျပီ တဖက္ ၅မိနစ္ႏွုန္းျဖင္႔ pan grill ကင္ေပးပါ။



၅။ အရသာ အထူးေကာင္းမြန္တဲ႔ ဗံုလံုသီး ဆိတ္သား အစာသြပ္မ်ားကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…


ref;Wutyee Food House
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook PageTwitter Google+

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...