ၾကက္ဥ မဆလာ ဟင္းလ်ာ


ၾကက္ဥ မဆလာ ဟင္းလ်ာပါ။ ၾကက္ဥကုိ ဒယ္ထဲ အလံုးလုိက္ ေဖာက္ထည္႔ျပီ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ မဆလာ၊ ဇီယာ၊ နံနံေစ႔တုိ႔နဲ႔ ေရာခ်က္ထားတာပါ။ မဆလာနံ႔ သင္းသင္းေလးနဲ႔ တကယ္ အရသာ ထူးျခားေကာင္းမြန္ပါတယ္။ ခုပဲ တူတူ ခ်က္ၾကည္႔၇ေအာင္… 

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား 

ၾကက္ဥ – ၄လံုး 
ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုး (ႏွုတ္ႏွုတ္စဥ္းပါ) 
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ႏွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ) 


ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၂လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီ ပါးပါးလီွးပါ) 
ငရုတ္သီးစိမ္း – ၂ေတာင္႔ (ထပ္ျခမ္းျခမး္ပါ) 
ငရုတ္သီးမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ 
ဆႏြင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ 
နံနံေစ႔မွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ 
ဇီယာမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ 
မဆလာ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း 
မက်ည္းရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း 
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ 
ဆြမ္းအုပ္ ဟင္းခတ္မွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု 
နံနံပင္ – လက္တဆုပ္စာ (ပါးပါးလွီးပါ) 
ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္းခြဲ 


ခ်က္ျပဳတ္နည္း 

၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ဆီသပ္ေပးပါ။ 


၂။ ျပီေနာက္ ငရုတ္သီးမွုန္႔၊ ဆႏြင္းမွုန္႔၊ ဇီယာမုွန္႔၊ နံနံေစ႔မွုန္႔၊ မဆလာ(တ၀က္) ထည္႔ျပီ မိနစ္၀က္ခန္႔ ေ၇ာေမႊပါ။ 


၃။ ျပီလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ေရ ခြက္(၂ခြက္) ထည္႔ျပီ ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏြမ္း၊ ေရတ၀က္က်န္သည္အထိ တည္ထားပါ။ 

၄။ ေရတ၀က္က်န္လွ်င္ ဆား၊ ဟင္းခတ္မွုန္႔ ထည္႔ေပးျပီ ၾကက္ဥမ်ားကို အလံုးလုိက္ ေဖာက္ထည္႔ေပးပါ။ 


မွတ္ခ်က္ ။ ။ ၾကက္ဥ ေဖာက္တဲ႔အခါ ျဖည္းျဖည္းျခင္း ေလာင္းထည္႔ပါ။ 

၅။ ထုိ႔ေနာက္ အဖံုးအုပ္ျပီ မီးနည္းနည္းျဖင္႔ ၁၀မိနစ္ခန္႔ တည္ထားေပးပါ။ 


၆။ ေနာက္ဆံုးမွ နံနံပင္၊ မက်ည္းရည္၊ မဆလာ(တ၀က္) အုပ္ျပီ အရသာရွိစြာ ၾကက္ဥ ဟင္းလ်ာကို သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ… 


Credit;Wutyee Food House
-------------------------------------- 
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...