ငါးခူ အုန္းႏုိ႔ဟင္း


အရသာရွိျပီ ခံတြင္းေတြ႔ေစမယ္႔ ငါးခူ အုန္းႏုိ႔ ဟင္းလ်ာပါ။ ဟင္းခတ္ အေမႊးအၾကိဳင္ မ်ားမ်ားနဲ႔ ေရာျပီ ခ်က္ထားတာမုိ႔ အရသာေရာ၊ အနံ႔ပါ ထူးျခားေကာင္းမြန္ ပါတယ္။ အုန္းႏုိ႔ေၾကာင္႔ အရသာက ခ်ဳိစိမ္႔ျပီ ထမင္းျမိန္ေစတဲ႔ ဟင္းလ်ာတစ္ခုပါ။ ခုပဲ တူတူ ခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္… 

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား 

ငါးခူ – ၃၀ က်ပ္သား(အေကာင္ၾကီး ၃ေကာင္) 
ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုး (ညက္ေအာင္ ေထာင္းပါ) 
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၃မႊာ (ညက္ေအာင္ ေထာင္းပါ) 

ဂ်င္း – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ညက္ေအာင္ ေထာင္းပါ) 
ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၂လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီ ပါးပါးလွီးပါ) 
ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္းရြက္ – ၁၀ ရြက္ 
ငရုတ္သီး(အေရာင္တင္မွုန္႔) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း 
ဆႏြင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ 
မုန္႔ညွင္းေစ႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္ 
ဇီယာေစ႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ 
စမုံစပါးေစ႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ (ညက္ေအာင္ ေထာင္းပါ) 
မဆလာမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ 
အုန္းႏုိ႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း 
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ 
ဆြမ္းအုပ္ ဟင္းခတ္မွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ 
နံနံပင္ – လက္တဆုပ္စာ (ပါးပါးလွီးပါ) 
ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း 


ခ်က္ျပဳတ္နည္း 

၁။ အရင္ဆံုး ငါးခူမ်ားကို ေခါင္းဖယ္ျပီ ၁လက္မအရြယ္ အတံုးမ်ား တံုးေပးပါ။ 


၂။ ထုိ႔ေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း၊ ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္းရြက္ တုိ႔ကို ဆီသပ္ေပးပါ။ 


၃။ ျပီလွ်င္ ငရုတ္သီးမွုန္႔၊ ဆႏြင္းမွုန္႔၊ ဇီယာ၊ မုန္႔ညွင္းေစ႔၊ စမုံစပါးေစ႔ တုိ႔ကုိ ထည္႔ျပီ ေရာေမႊလုိက္ပါ။ 

၄။ ျပီမွ ခ၇မ္းခ်ဥ္သီး၊ ငါးခူ၊ ေရခြက္(၁ခြက္)ထည္႔ျပီ အဖံုးအုပ္ကာ တည္ထားပါ။ 


၅။ အရသာအတြက္ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔ တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ ေရာေမႊပါ။ 

၆။ ဆီျပန္ခါနီးလွ်င္ အုန္းႏုိ႔ထည္႔၊ မဆလာ၊ နံနံပင္အုပ္ေပးပါ။ 


ရ။ အရသာရွိေသာ ငါးခူ အုန္းႏုိ႔ဟင္းလ်ာကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ… 

Credit; Wutyee Food House
-------------------------------------- 
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...