ေလျဖတ္ျခင္းကို ကာကြယ္ႏို္င္ရန္


ေ႐ွာက္ရြက္ကုိ သုံးရက္လွ်င္ တစ္ႀကိမ္ခန္႔
{သုိ႔} ခုႏွစ္ရက္လွ်င္ သုံးႀကိမ္ခန္႔ ၾကဳိက္ႏွစ္သက္သလုိ စားပါ။

ထုိသုိ႔မစားသုံးႏုိင္ပါက လျပည့္ လကြယ္ေန႔ မ်ားတြင္ ေ႐ွာက္ရြက္ႏွင့္ ေ႐ွာက္သီးကုိ 
အထူးဂ႐ုစုိက္၍ ပုံမွန္စားသုံး သင့္ပါသည္။
၄င္းေန႔မ်ားတြင္ ေ႐ွာက္ရြက္ ေ႐ွာက္သီး၏ ေဆးစြမ္းသည္ ပုိ၍ အစြမ္းထက္ပါသည္။

အထက္ပါအတုိင္း စားသုံးပါက ေလငန္းေရာဂါ ႏွင့္ေလျဖတ္ေရာဂါတုိ႔မွ အမွန္ကင္းေ၀းႏုိင္ပါသည္။ 

ေလငန္းေရာဂါ ေလျဖတ္ ေရာဂါအတြက္ ေ႐ွာင္ရန္..

ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၾကက္ဟင္းခါးသီး ပန္းေဂၚဖီ
၄င္း{ ၃}မ်ုိးကုိ ေရွာင္ပါ။

စားရန္အစားအစာ...

ေရွာက္ညြန္႕[၁၀]ညြန့္ တစ္လ{၃}ျကိမ္
တုိ့စား(သုိ့)သုပ္စားပါ။
လဆန္းပုိင္းက စားသုံးပါက အဲဒီတစ္လလုံး ေလျဖတ္ေရာဂါ မျဖစ္နိုင္ပါ။


Credit to ထြန္းေတာက္ႀကယ္
ref; သက္ရွည္က်န္းမာ
-------------------------------------- 

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...