ဝက္နံရိုး ခ်ဥ္စပ္ဟင္းရည္ (ထိုင္း)
***... ဝက္နံရိုး ခ်ဥ္စပ္ ဟင္းရည္ (ထိုင္း) ခ်က္ရန္ အတြက္ လိုအပ္ တာေလးေတြ…
1. ဝက္နံရိုး – ၃၂ က်ပ္ခြဲသား (500 g)
2. ေတာေရွာက္ရြက္ (kaffir lime leavs) – ၇ ရြက္
3. လက္ညိွုး အရွည္ခန္႔ အပိုင္းေလးမ်ား ျဖတ္ကာ အနည္းငယ္ ေၾကေအာင္ ထုထားေသာ စပါးလင္ အေခ်ာင္းရွည္ – ၂ ေခ်ာင္း
4. လက္ညိွုး အရွည္ခန္႔ျဖတ္ကာ အနည္းငယ္ ေၾကေအာင္ ထုထားေသာ ၾကက္သြန္ပင္ အျမစ္ – ၄ ခု
5. လက္ညိွုး အရွည္ခန္႔ျဖတ္ကာ အနည္းငယ္ေၾကေအာင္ ထုထားေသာ နံနံပင္အျမစ္ – ၂ ခု
6. နွစ္ျခမ္းျဖတ္ကာ အနည္းငယ္ေၾကေအာင္ ထုထားေသာ ပဒဲေကာ (galanga) – ၁ လက္မခြဲခန္႕
7. အရသာမွဳန္႔ (chicken powder) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ ဇြန္း
8. ငရုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႔ – ၾကိဳက္နွစ္သက္သေလာက္
9. လွီးထားေသာ နံနံပင္၊ ရွမ္းနံနံ (သို႔) ပူစီနံ (mint)
10. ပါးပါးလွီးကာ ေရေဆးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ
11. သံပုရာသီး
ဝက္နံရိုးမ်ားကို ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ေရေႏြးထဲ ၇ မိနစ္ခန္႔ အိုးအဖံုး မဖံုးပဲ ထည့္ျပဳတ္ကာ အရည္မ်ားကို သြန္ပစ္ၿပီး နံရိုးမ်ားကို ဆယ္ထားပါ။ (အရည္ၾကည္ၾကည္ေလးရေစရန္ အိုးမဖံုးပဲျပဳတ္ကာ၊ ပထမျပဳတ္ရည္ကို သြန္ပစ္ဖို႔လိုပါတယ္။)
ျပန္ေဆးထားသည့္ အိုးထဲမွ အသစ္ထည့္ထားသည့္ေရ (6 cups (1500 ml) ) ပြက္ပြက္ဆူလာ လွ်င္ ေရွာက္ရြက္၊ ထုထားေသာ စပါးလင္၊ ၾကက္သြန္ပင္အျမစ္၊ နံနံပင္အျမစ္၊ ပဒဲေကာ တို႔ကို ထည့္ကာ မိနစ္နည္းငယ္ (သို႔) ေရျပန္ဆူလာသည္အထိျပဳတ္ပါ။
ေရျပန္ဆူလာသည္နွင့္ အရသာမွဳန္႔ နွင့္ နံရိုးမ်ားကိုထည့္ကာ...
အိုးအဖံုး ဖံုးၿပီး ျဖင့္ မိနစ္ ၃၀ ခန္႔ျပဳတ္ပါ။
ၿပီးလွ်င္ မိမိစားလိုသေလာက္ခပ္ကာ ငရုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႔၊ နံနံပင္၊ ရွမ္းနံနံ (သို႔) ပူစီနံ၊ ၾကက္သြန္နီ တို႔ထည့္ကာ သံပုရာရည္ေလးညစ္ၿပီး အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။
https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+
1. ဝက္နံရိုး – ၃၂ က်ပ္ခြဲသား (500 g)
2. ေတာေရွာက္ရြက္ (kaffir lime leavs) – ၇ ရြက္
3. လက္ညိွုး အရွည္ခန္႔ အပိုင္းေလးမ်ား ျဖတ္ကာ အနည္းငယ္ ေၾကေအာင္ ထုထားေသာ စပါးလင္ အေခ်ာင္းရွည္ – ၂ ေခ်ာင္း
4. လက္ညိွုး အရွည္ခန္႔ျဖတ္ကာ အနည္းငယ္ ေၾကေအာင္ ထုထားေသာ ၾကက္သြန္ပင္ အျမစ္ – ၄ ခု
5. လက္ညိွုး အရွည္ခန္႔ျဖတ္ကာ အနည္းငယ္ေၾကေအာင္ ထုထားေသာ နံနံပင္အျမစ္ – ၂ ခု
6. နွစ္ျခမ္းျဖတ္ကာ အနည္းငယ္ေၾကေအာင္ ထုထားေသာ ပဒဲေကာ (galanga) – ၁ လက္မခြဲခန္႕
7. အရသာမွဳန္႔ (chicken powder) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ ဇြန္း
8. ငရုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႔ – ၾကိဳက္နွစ္သက္သေလာက္
9. လွီးထားေသာ နံနံပင္၊ ရွမ္းနံနံ (သို႔) ပူစီနံ (mint)
10. ပါးပါးလွီးကာ ေရေဆးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ
11. သံပုရာသီး
ဝက္နံရိုးမ်ားကို ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ေရေႏြးထဲ ၇ မိနစ္ခန္႔ အိုးအဖံုး မဖံုးပဲ ထည့္ျပဳတ္ကာ အရည္မ်ားကို သြန္ပစ္ၿပီး နံရိုးမ်ားကို ဆယ္ထားပါ။ (အရည္ၾကည္ၾကည္ေလးရေစရန္ အိုးမဖံုးပဲျပဳတ္ကာ၊ ပထမျပဳတ္ရည္ကို သြန္ပစ္ဖို႔လိုပါတယ္။)
ျပန္ေဆးထားသည့္ အိုးထဲမွ အသစ္ထည့္ထားသည့္ေရ (6 cups (1500 ml) ) ပြက္ပြက္ဆူလာ လွ်င္ ေရွာက္ရြက္၊ ထုထားေသာ စပါးလင္၊ ၾကက္သြန္ပင္အျမစ္၊ နံနံပင္အျမစ္၊ ပဒဲေကာ တို႔ကို ထည့္ကာ မိနစ္နည္းငယ္ (သို႔) ေရျပန္ဆူလာသည္အထိျပဳတ္ပါ။
ေရျပန္ဆူလာသည္နွင့္ အရသာမွဳန္႔ နွင့္ နံရိုးမ်ားကိုထည့္ကာ...
အိုးအဖံုး ဖံုးၿပီး ျဖင့္ မိနစ္ ၃၀ ခန္႔ျပဳတ္ပါ။
ၿပီးလွ်င္ မိမိစားလိုသေလာက္ခပ္ကာ ငရုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႔၊ နံနံပင္၊ ရွမ္းနံနံ (သို႔) ပူစီနံ၊ ၾကက္သြန္နီ တို႔ထည့္ကာ သံပုရာရည္ေလးညစ္ၿပီး အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။
https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+
- (အရှေ့သို့) တစ္ပတ္စာ သင္၏ကံဇာတာ ယခုခ်က္ခ်င္း စိတ္ခံစားမႈ ေကာင္းမြန္လာေစမည့္ နည္းသံုးရပ္ Acer Aspire E1-510P-2671 Laptop Review Android version 1.6 မွ 4.4.2 ထိ Myanmar Font ထည့္ေပးမယ့္ MM AIO Font Changer 1.0(Beta)လာမယ့္ ဧျပီလ (၁၁) ရက္ေန႔တြင္ မႏၱေလးျမိဳ႔မွာ က်င္းပမယ့္ Past & Present SOE THU LIVE @ Mandalay စာနယ္ဇင္းရွင္းလင္းပြဲ ျမန္မာ ေက်ာင္းသား၊ ေက်ာင္းသူမ်ား အတြက္ University Of Queensland’s မွ ငါးဆယ္ရာခိုင္ႏႈန္း ပညာသင္ဆု ေပးအပ္မည္အစာေခ်ရည္ဆန္တက္ ေရာဂါရွိသူမ်ား အစာအိမ္ ျဖတ္ထုတ္ရန္မသင့္