Cream Cheese ေထာပတ္ကိတ္

ခရင္မ္ခ်ိစ္ ထည္႔သြင္းၿပဳလုပ္ထားတဲ႔ ေထာပတ္ကိတ္ တစ္မ်ိဳးပါ။ အီအီဆိမ္႔ဆိမ္႔ အရသာရွိၿပီး ေကာ္ဖီခါးခါးနဲ႔ လုိက္ဖက္လွပါတယ္။ ေထာပတ္ကိတ္ကို ဆန္းသစ္ၾကည္႔ခ်င္တဲ႔ သူမ်ားလည္း သေဘာက်ႏွစ္သက္ႏိုင္မယ္ ထင္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား (၈လက္မx ၈လက္မ ကိတ္မုန္႔တစ္လံုးစာ)
ဂ်ံဳ ၂၅၀ ဂရမ္
baking powder 1 teaspoon
သၾကား ၂၀၀ ဂရမ္
ခရင္မ္ခ်ိစ္ ၂၀၀ ဂရမ္
ေထာပတ္ ၁၃၀ ဂရမ္
ႏြားႏို္႔ ၆၀ မီလီလီတာ
ၾကက္ဥ ၄လံုး
မုန္႔မဖုတ္ခင္ ဂ်ံဳနဲ႔ ဘိတ္ကင္ ေပါင္ဒါကို ေရာေမႊဇကာခ်ထားပါ။

မုန္႔ဖုတ္နည္း
ပထမဆံုး မုန္႔ဖုတ္မယ္႔ဗန္းကို ေထာပတ္သုတ္ၿပီး ဆီစိမ္စကၠဴခင္းေပးထားပါ။
သၾကား၊ ခရင္မ္ခ်ိစ္ နဲ႔ ေထာပတ္ (အခန္းအပူခ်ိန္ ခပ္ေပ်ာ႔ေပ်ာ႔) ကို ပြလာေအာင္ စက္နဲ႔ သို႔မဟုတ္ ေမႊတံေလးနဲ႔ ေမႊေပးပါ
အေ၇ာင္ခပ္ၿဖဴၿဖဴၿဖစ္လာၿပီဆိုရင္ ၾကက္ဥကိုထည္႔ေပးပါ
ခုနကဂ်ံဳအေရာကို ၃ ခါခြဲၿပီး ထည္႔ေမႊေပးရပါမယ္
ပထမဆံုးဂ်ံဳကို ထည္႔ၿပီးရင္ ႏြားႏို႔တစ္၀က္ကို ထည္႔ေမႊပါ။ ၿပီးမွ က်န္တဲ႔ဂ်ံဳကို တစ္ခါထပ္ထည္႔ၿပီး သမေအာင္ေမႊၿပီး က်န္တဲ႔ႏြားကိုထည္႔ေမႊၿပီး ေနာက္ဆံုးပိတ္ဂ်ံဳကို ထည္႔ေမႊေပးပါ။
၁၆၀ဒီဂရီ အပူေပးထားတဲ႔ အာဗင္မွာ ၆၀ မိနစ္ခန္႔ဖုတ္ပါ။
မုန္႔က်က္မက်က္ကို တုတ္ေလးနဲ႔ မုန္႔ခလယ္တည္႔တည္႔ကို ထိုးၾကည္႔ပါ။ မုန္႔ႏွစ္ကပ္မပါလာရင္ ရပါၿပီ။
C@EVY's Kitchen
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook PageTwitter Google+