ေႏြရာသီမွာ ရင္ေအးေစမည့္ အစားအေသာက္မ်ား



ခုလို ပူျပင္းတဲ့ ေႏြရာသီမွာ လူရဲ့ခႏၶာကိုယ္အတြင္း အပူခ်ိန္ဟာ ၈၉.၆ ဒီဂရီထက္ကို ေက်ာ္လြန္တတ္သည့္ အတြက္ ေဆးေလာကအေခၚအရ Heat Stress ျမင့္တက္လာျပီး ေခါင္းမူေ၀ျခင္း၊ ေအာ့အန္ခ်င္ စိတ္ျဖစ္ေပၚျခင္း၊ ႏွဳတ္ခမ္းကြဲျခင္း၊ အစာစားခ်င္စိတ္ေလွ်ာ့နည္းလာျခင္းတုိ ့ျဖစ္တတ္ၾကပါတယ္။

အပူခ်ိန္ျမင့္တက္ေနခ်ိန္ ယခုလိုကာလမွာ ေရခဲေရမ်ားမ်ားေသာက္ျခင္း၊ ေရေႏြးပူပူ၊ ဟင္းပူပူ၊ စြပ္ျပဳပူပူေသာက္ျခင္း၊ ငရုပ္သီး၊ ငရုပ္ေကာင္း၊ ဂ်င္း၊ မွ်စ္ခ်ဥ္၊ ပတဲေကာ စသည္တို့ကို စားျခင္း၊ ေနပူထဲ အမိုးအကာမပါပဲ သြားလာျခင္း၊ ေနပူထဲ ေဆာ့ကစားျခင္း၊ ေရခ်ိဳးျခင္း စသည္တို့ကို ေရွာင္ၾကဥ္ရပါမယ္။

ထိုအပူခ်ိန္မ်ား ေလွ်ာ့က်သြားေအာင္ ေရမ်ားမ်ားေသာက္ျခင္း၊ တစ္ေန့ကို ေရပံုမွန္ ႏွစ္ၾကိမ္ ခ်ိဳးေပးျခင္း၊ ေရ ဓါတ္ပါ၀င္မွဳ ျမင့္မားသည့္ အစားအေသာက္မ်ားကို စားေသာက္ေပးျခင္းတို့ျဖင့္ အပူခ်ိန္မ်ားကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးရ ပါတယ္။

ေရဓါတ္ပါ၀င္မွဳ ျမင့္မားျပီး ေႏြရာသီမွာ စားေသာက္သင့္သည့္ အစားအစာမ်ားကေတာ့...

၁။ သလဲသီး
၂။ သခြါးသီး
၃။ ဖရဲသီး
၄။ အုန္းစိမ္းေရ
၅။ သံပရာသီး
၆။ ဘိန္းေစ့၊ ဘိန္းမုန္ ့၊ ဆႏြင္းမကင္း
၇။ စမံုစပါး
၈။ နမ္း
၉။ ပူစီနံရြက္
၁၀။ မုန္လာဥျဖဴ
၁၁။ ႏြားႏို ့

စသည္တို့ျဖစ္ပါတယ္။ ၄င္းအစားအေသာက္မ်ားသည္ ခႏၶာကိုယ္တြင္း အပူခ်ိန္မ်ားကို အကာ အကြယ္ေပးႏိုင္ေသာ အစားအေသာက္မ်ားျဖစ္ပါသည္။

ေႏြရာသီမွာ အပူဒဏ္မ်ားကို ကာကြယ္ႏိုင္ၾကပါေစ။

ေစာႏြဲ ့ေနဆုိင္ (ပူတာအို) ဘာသာျပန္သည္။
Ref: Foods that keep you cool in summer.

က်န္းမာေရးသတင္းမ်ား

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...