ဝက္နံရိုးေၾကာ္

ဝက္နံရိုးေၾကာ္ နည္းေလးမ်ား ၾကီးၾကီး က်ယ္ က်ယ္ ေရးေန တယ္လို႕ မထင္ပါနဲ႕ရွင္။ ညီမေလး တစ္ေယာက္က ေရးေပးပါ ဆိုလို႕ ေရးေပးတာပါ ……
အသားေၾကာ္ရင္ ဆီ မ်ားမ်ားထဲ အိုးမၾကပ္ေအာင္ ထည့္ေၾကာ္ၿပီး၊ အသံုးျပဳတဲ့ ဆီကလည္း အသစ္ကို သံုးရင္ အသားေၾကာ္ရဲ့ အေရာင္ကို လွေစရံုမက ပိုၿပီးလည္း စားလို႕ ေကာင္းေစပါ တယ္။ ေၾကာ္ရ မယ့္ အသားမ်ားလို႕ ေနာက္တစ္အိုး ခြဲေၾကာ္ရရင္ လည္း ပထမအိုး ေၾကာ္ၿပီးတာနဲ႕ ဆီအိုးထဲက်န္ခဲ့ သည့္ အဖတ္မ်ားကို တတ္ႏိူင္သမွ် ဆယ္ထုတ္ၿပီးမွ ေၾကာ္ေစခ်င္ပါ တယ္။

***... ဝက္နံရိုးေၾကာ္ အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…

1. ဝက္နံရိုး – ၁ ကိီလိုခြဲခန္႕
2. အရသာမွဳန္႕ (chicken powder) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ ဇြန္း
3. ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
4. ဆီ

ၾကိဳက္နွစ္သက္သလို လွီးထားေသာ ဝက္နံရိုးမ်ားကို အရသာမွဳန္႕၊ ဆားတို႕ျဖင့္ နယ္ၿပီး အရသာဝင္ေအာင္ တစ္နာရီခန္႕ နွပ္ထားပါ။

ၿပီးလွ်င္ high heat ျဖင့္ အပူေပးထားေသာ ဆီပူအမ်ားၾကီးထဲ ထည့္ၿပီးေၾကာ္ကာ အသားတစ္ဖက္ က်က္လွ်င္ ေနာက္တစ္ဖက္ကို လွန္ၿပီး ဆက္ေၾကာ္ေပးပါ။ (ဆီပူမွ အသားကိုထည့္ေပးပါ။)

အသားနွစ္ဖက္လံုး က်က္လွ်င္ (ပံုပါအတိုင္း အေရာင္ရလွ်င္) ဆီစစ္ကာ ဆယ္ထုတ္ၿပီး အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။


 Chaw Su's Food Friends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...