ဆီအစြန္း ကြက္မ်ား ေဖ်ာက္နည္း

ဆီကို အေျချပဳ၍ ျဖစ္ေပၚလာ ေသာ အစြန္းမ်ားမွာ ေထာပတ္၊ မာဂ်ရင္း၊ မိတ္ကပ္၊ ဆီ ၊ မေရာေန႔ဇ္၊ ေခြ်းနံေပ်ာက္ေဆး၊ ဂက္စ္လင္ႏွင့္ ေကာ္လာမွ ေခ်းမ်ား ျဖစ္ၾကသည္။

အစြန္းနည္းလွ်င္
၁. စြန္းသည့္ ေနရာကို အထည္ ခံ ႏိုင္စြမ္း ရွိသေလာက္ ေရေႏြးပူပူတြင္ စိမ္ပါ။
၂. (၅)မိနစ္ခန္႔ၾကာလွ်င္ ဆပ္ျပာ မႈန္႔ ထည့္ၿပီး နယ္ပါ သို႔မဟုတ္ အဝတ္ ေလွ်ာ္စက္တြင္ လွည့္ပါ။
၃. အစြန္းေပ်ာက္ မေပ်ာက္စစ္ပါ။ အစြန္းမရွိေတာ့လွ်င္ အေျခာက္လွန္းပါ။ ရွိေနေသးက ေရွ႕မွ နည္း အတိုင္း ထပ္မံျပဳလုပ္ပါ။

အစြန္းမ်ားလွ်င္
၁. ေျပာင္းမႈန္႔သို႔မဟုတ္ ေဆးေပါင္ ဒါကို အစြန္းေပၚတြင္ ပြတ္ပါ။ မိနစ္ (၂၀) ခန္႔ထားပါ။
၂. ေရမပါဘဲ Brush ႏုႏုျဖင့္ အေျခာက္ပြတ္ပါ။
၃. အစြန္းရွိေနေသးပါက ထပ္မံျပဳ လုပ္ပါ။
၄. ထို႔ေနာက္ေရေႏြးျဖင့္ ေလွ်ာ္၍ အစြန္းက်န္ မက်န္စစ္ၿပီး အေျခာက္ ခံပါ။ အစြန္းက်န္ေသးက ေဖာ္ ျပထားေသာနည္းအတိုင္း ထပ္မံျပဳ လုပ္ပါ။ 

သဘာဝနည္းျဖင့္ အစြန္းခြ်တ္နည္း
(၁) အစြန္းေနရာကို သဘာဝနည္း ျဖင့္ ထုတ္လုပ္ထားေသာသံပရာ၊ ေရွာက္ဆီကို ဂြမ္းစျဖင့္ တို႔ပါ။
(၂) စကၠဴလက္ကိုင္ပဝါကို ယင္း အေပၚမွဖံုးၿပီး မီးပူတိုက္ပါ။
(၃) အပွူႏွင့္ေတြ႕ေသာအခါ သံပ ရာဆီက အေငြ႕ပ်ံသြားၿပီး အစြန္း ကြက္သည္လည္း ပါသြားလ်က္ ရနံ႔ သင္းသြားပါမည္။ ဤသို႔ျပဳလုပ္ျခင္း သည္ အဆိပ္အေတာက္လံုးဝကင္း ေစေသာနည္းျဖစ္သည္။


ref;Health Updates Journal
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...