Ginger Onion Dry Chili Frog

စင္ကာပူမွာေတာ့ ဆန္ျပဳတ္ ပူပူေလးနဲ႕တြဲျပီး စားၾကတယ္ဗ်။ စင္ကာပူ တရုတ္တန္းက ဆန္ျပဳတ္ ဆိုင္ဟာ နာမည္ၾကီးပဲဗ်ိဳ႕.......။

တခု စိတ္မေကာင္းစရာက လြန္ခဲ့တဲ့ ၁၄-၅နွစ္ တည္းက ျပည္ၾကီးတရုတ္ အလုပ္သမားေတြပဲ ရွိခဲ့တဲ့ဆိုင္က ျပီးခဲ့တဲ့ နွစ္ကစျပီး သန္႕ရွင္းေရး လုပ္တာ ျမန္မာအလုပ္သမားကို စျပီးခန္႕ထား တာပါပဲ။

ဒါေပမယ့္.... ထားလိုက္ပါဗ်ာ။ အလုပ္ဟူသမွ်ဂုဏ္ရွိစြပဲ မဟုတ္ပါလား.....။

ခ်က္ၾကမယ္။
--------------

ဖား၃ေကာင္ကို အေနေတာ္အတံုးေတြတံုးျပီး ဆား၊ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆႏြင္းမႉန္႕စတာေတြနဲ႕နယ္ပါ။ ျပီးရင္ ဆီနဲ႕ အသားေတြ တင္းေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ။

ေနာက္ထပ္ ေဇာက္နက္နက္တအိုးထဲမွာ မီးျပင္းျပင္းနဲ႕ ဆီနည္းနည္းထည့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴပါးပါးလွီး။ ခ်င္းပါးပါး လွီးထားတာကို ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။ ျပီးရင္ခုဏက ေၾကာ္ထားတဲ့ ဖားသားေတြကိုဆယ္ျပီး အခုအိုးထဲထည့္ ပဲငံျပာရည္အေနာက္၊ ဟင္းခ်က္ဝိုင္အျဖဴ၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္စတာေတြကို အေနေတာ္ ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။

အားလံုး လံုးသြားရင္ ၾကက္သြန္ျမိတ္ လက္တဆစ္ေလာက္ လွီးထားတာေတြထည့္၊ ငရုတ္သီး အေျခာက္ ထည့္ျပီး ထပ္ေမႊေပးပါ။ အဖံုးကို ၁မိနစ္ေလာက္ အုပ္ထားေပး။

ျပီးရင္ေတာ့..........

ခ်င္းနံ႕၊ ငရုတ္သီးနံ႔ နဲ႕ ၾကက္သြန္ျမတ္နံ႔ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ ခ်က္ထားတဲ့ ဖားသားဟင္း တခြက္ရျပီေပါ့ဗ်ာ။


ref;https://www.facebook.com/hubbykitchen?fref=photo
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...