သစ္သီးလား သစ္သီး ေဖ်ာ္ရည္လား



လိေမၼာ္သီး၊ ပန္းသီးစသျဖင့္ သစ္သီး တစ္မ်ဳိးမ်ဳိးကို တစ္ပတ္ႏွစ္ႀကိမ္ေလာက္ စားသူမ်ားသည္ တစ္လကို တစ္ႀကိမ္ထက္ပို မစားသူမ်ားႏွင့္ ယွဥ္ပါက ဆီးခ်ဳိျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၂၃ ရာခိုင္ႏႈန္းနည္း သြားေၾကာင္း သိရသည္။ စစ္တမ္းကို British Medical Journal တြင္ ထည့္သြင္း ေဖာ္ျပထားသည္။ သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္ကား သက္ေရာက္မႈ ဆန္႔က်င္ဘက္ျဖစ္သည္။ တစ္ေန႔ကို သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္ တစ္ခြက္ႏွင့္အထက္ ေသာက္သံုး သူမ်ားကား တစ္ပတ္ကို တစ္ခြက္ထက္ ပိုမေသာက္သူမ်ားႏွင့္ ယွဥ္လွ်င္ ဆီးခ်ဳိျဖစ္ႏုိင္ေျခ (၂၁) ရာခိုင္ႏႈန္း ထိ ပိုမ်ားသြားေၾကာင္း သိရသည္။ သစ္သီးကို အလံုးလိုက္စားျခင္းသည္ ဆီးခ်ဳိအႏၱရာယ္ကို ေလ်ာ့ေစေသာ္ လည္း ေဖ်ာ္ရည္အျဖစ္ အျခားဓာတ္ပစၥည္းမ်ား ထည့္ေဖ်ာ္ေသာက္ျခင္းကား ဆီးခ်ဳိ အႏၱရာယ္ကိုပိုႀကီးမားေစ သည္။

The Messenger
-------------------------------------------------
ကိုမ်ဳိး (lwanmapyay.blogspot.com)

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...