အစပ္ကဲတဲ့ ငွက္ေပ်ာဖက္စိမ္း အိႏၵိယစားေသာက္ဆိုင္

စတိုင္လ္ အစားအေသာက္ေတြကို ငွက္ေပ်ာဖက္စိမ္းနဲ႔ ခင္းက်င္းေပးထားၿပီး လက္နဲ႔ အားရပါးရစားခ်င္တဲ့ သူေတြအတြက္ ေဈးႏႈန္း အသင့္အတင့္နဲ႔ စားႏိုင္တဲ့ အိႏိၵယစားေသာက္ဆိုင္တဆိုင္ကို ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ လယ္ ေကာင္မွာ ဖြင့္လွစ္ထားတာ ေတြ႕ႏိုင္ပါတယ္။

.
.
Tiru’s Indian Banana Leaf လို႔ အမည္ရ ၿပီး ဧၿပီလလယ္ပိုင္းကစလို႔ ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ ပန္းဘဲ တန္းၿမိဳ႕နယ္ထဲ က ၃၂ လမ္း အေပၚဘေလာက္မွာ ဖြင့္လွစ္ထားတာျဖစ္ပါတယ္။

ျပင္ပ ပူေလာင္မႈေတြထဲကေန ဆိုင္ထဲကို ဝင္သြားၿပီ ဆိုတာနဲ႔ ေလေအးစက္က လာတဲ့ အေအးဓာတ္နဲ႔ အတူ အိႏၵိယ အစားအေသာက္ ေတြမွာ မပါမျဖစ္လို႔ ဆိုရမယ့္ ဟင္းခတ္ မဆလာအနံ႔ သင္းပ်ံ႕ေန ပါလိမ့္မယ္။ သန္႔ ရွင္းတဲ့ ဆိုင္အခင္းအက်င္းကိုလည္း ေတြ႕ရမွာပါ။ ေန႔လယ္စာစားခ်ိန္ ဆိုရင္ ေတာ့ ဆိုင္ထဲမွာ ႏိုင္ငံျခားသားအမ်ားစု လာေရာက္စားေသာက္ၾကတာ ေတြ႕ရ ပါလိမ့္မယ္။

ဆိုင္ရဲ႕ ဟင္းအမည္ေတြထဲမွာ ေတာ့ အိႏိၵယ ႐ိုးရာအစားအေသာက္ ေပါင္း ၃၀ ေက်ာ္၊ ေရခဲမုန္႔၊ လက္ဖက္ ရည္၊ ေကာ္ဖီ၊ အိႏၵိယသားေတြရဲ႕ အခ်ိဳပြဲ မလိုင္နဲ႔ ဟာလဝါလိုမုန္႔ေတြအျပင္ ဘီယာနဲ႔ ေဖ်ာ္ရည္အေအးေတြ ကိုလည္း မွာႏိုင္ပါတယ္။

ဟင္းအမည္ေတြထဲကမွ ထမင္း၊ အရြက္ ေၾကာ္ (Samboal Dal)၊ ခ်ာပါတီနဲ႔ ပဲဟင္း (Papadums) ေတြ ပါဝင္တဲ့ Vegetarian Daily Special က သက္သတ္လြတ္စားလိုသူေတြအတြက္ အဆင္ေျပ ေစမယ့္ ေန႔ ယ္စာတမ်ိဳး ျဖစ္ပါတယ္။ သက္သတ္ လြတ္ ေန႔လယ္စာတပြဲကို က်ပ္ ၁၀ဝ၀ နဲ႔ စားႏိုင္မွာပါ။

မဆလာနံ႔ သင္းပ်ံ႕ေနတဲ့ ၾကက္သားေၾကာ္ကို သံပရာသီးညႇစ္၊ ပူဒီနာရြက္အျြကပ္ေၾကာ္နဲ႔ တြဲဖက္ ထားတဲ့ Chicken 65၊ ဆိတ္သားကို ဒိန္ခ်ဥ္၊ သီဟိုဠ္ဆန္တို႔နဲ႔ ႏူးအိေအာင္ ခ်က္ထားတဲ့ Mutton Masala တို႔က လည္း ထမင္းျဖဴနဲ႔ တြဲဖက္စားေသာက္ လို႔ ၿမိန္တဲ့ ဟင္းအမည္ေတြပါ။ ဆီသံုးထားတာအသင့္ အတင့္ျဖစ္ သလို ဟင္းခ်ိဳမႈန္႔အရသာမရဘဲ သဘာဝ အခ်ိဳအရသာနဲ႔ အငန္လည္း ေလွ်ာ့ထားတာေၾကာင့္ စားလို႔ေကာင္း သလို က်န္းမာေရးအတြက္သင့္ေလ်ာ္ ပါတယ္။

အိႏၵိယ အစားအေသာက္ေတြရဲ႕ စတိုင္လ္ အတိုင္း ထမင္းျဖဴတပြဲ (White Rice Set) မွာရင္ ခ်တ္တနီ၊ အသီးအရြက္ ဘာဂ်ီေၾကာ္နဲ႔ ပဲဟင္း တခြက္၊ မႏုႆနီ မန္က်ည္းသီး ဟင္းခ်ိဳတခြက္၊ ပါပရာေၾကာ္တို႔ တြဲလ်က္ ပါၿပီးသား ျဖစ္ပါတယ္။ ဒံေပါက္လည္း ရႏိုင္ေပမယ့္ ဒံေပါက္ရဲ႕ အေရာင္ အဆင္းနဲ႔ အနံ႔ အရသာ ကေတာ့ ျမန္မာျပည္က စားေနက် ဒံေပါက္ပံုစံမ်ိဳးမဟုတ္ဘဲ သီးျခားအရသာ ရွိပါတယ္။

Titu’s Indian Banana Leaf Resturant ရဲ႕ အစားအေသာက္ေတြက ဟင္းရည္နဲ႔ ဒိန္ခ်ဥ္ကို အေျခခံၿပီး ခ်က္ ျပဳတ္ထားတဲ့ ဟင္းအမည္ေတြျဖစ္ၿပီး အစပ္အရသာကို အေလးေပး ခ်က္ ျပဳတ္ထားတာ ေတြ႕ရ ပါတယ္။

ဒီဆိုင္ရဲ႕ အစားအေသာက္ ေတြ အားလံုးကိုေတာ့ အိႏိၵယႏိုင္ငံ က ဝါရင့္စားဖိုမွဴးႀကီး ၂ ေယာက္က ခ်က္ျပဳတ္ေပးေနတာ ျဖစ္တယ္လို႔ ဆိုင္ရဲ႕ တာဝန္ခံတဦးျဖစ္တဲ့ မေမရီ ကိုက ဧရာဝတီကို ေျပာျပပါတယ္။

အစပ္ကဲတဲ့ ထမင္းဟင္းေတြ စားေသာက္ၿပီးခ်ိန္မွာ ဟာလဝါ၊ ကူ ဖီးလ္နဲ႔ Gulab Jamun (မလိုင္ အရသာ ပါဝင္တဲ့အခ်ိဳပြဲ) တို႔ကို အခ်ိဳ တည္းႏိုင္သလို၊ လက္ဖက္ရည္ေသာက္ တတ္သူေတြကေတာ့ မဆလာနံ႔သင္း တဲ့ အိႏိၵယစတိုင္လ္ တီးမဆလာကို မွာယူႏိုင္ပါေသးတယ္။ အဲဒီ လက္ဖက္ ရည္ တခြက္ကိုေတာ့ ေငြ ၁၀ဝ၀ က်ပ္ က်သင့္မွာ ျဖစ္ပါတယ္။

Titu’s Resturant ကို စင္ကာပူႏိုင္ငံ မွာလည္း ဖြင့္လွစ္ထားၿပီး အခုဆိုင္ကေတာ့ ျမန္မာ ႏိုင္ငံအတြက္ ပထမဆံုးဆိုင္ခြဲတခုလို႔ သိရပါတယ္။ ဆိုင္ဖြင့္ခ်ိန္ကေတာ့ နံနက္ ၁၁ နာရီကေန ည ၉ နာရီအထိ ေန႔စဥ္ ဖြင့္လွစ္ေၾကာင္း သိရပါတယ္။

အစားအေသာက္ေဈးႏႈန္းေတြကေတာ့ အနည္း ဆံုး ၅၀ဝ က်ပ္ကေန အမ်ားဆံုး ၁၅၀ဝ၀ က်ပ္အထိ ရွိေပ မယ့္ အသားဟင္း၊ ငါးဟင္း၊ ပုစြန္ဟင္းတမ်ိဳးကို က်ပ္ ၂၀ဝ၀ ကေန ၄၀ဝ၀ အၾကားသာ က်သင့္မွာ ျဖစ္လို႔ ဆိုင္အျပင္အဆင္ သန္႔သန္႔ရွင္းရွင္း ေအး ေအးခ်မ္းခ်မ္းနဲ႔ ေဈးႏႈန္းအသင့္အတင့္ အိႏၵိယစာ ေတြ စားသံုးလို သူေတြအတြက္ ၫႊန္းရျခင္းျဖစ္ပါတယ္။

ဧရာ၀တီ Blog

-------------------------------------------------
ကိုမ်ဳိး (lwanmapyay.blogspot.com)

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...