တိုဟူး စပ္ဆီးအုပ္

ဒီဟင္းေလးက ကြ်န္မရဲ့ ေဖေဖ အင္းလူမ်ဳိးေတြရဲ့ အရမ္းကို စားေကာင္းလွတဲ့ ရိုးရာဟင္း တစ္မ်ဳိး ျဖစ္ပါတယ္။

***.. တိုဟူး စပ္ဆီးအုပ္ အတြက္ လိုအပ္တာ ေလးေတြ….

1. တိုဟူး လုပ္နည္းမွာ လုပ္ထားေသာ တိုဟူး၏ တစ္ဝက္
2. အကြင္းလိုက္ လွီးကာ နွစ္ပိုင္းျဖတ္ထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး – တရုတ္ထမင္းစား ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးခြဲ
3. အနည္းငယ္ ပါးပါး လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ပင္ – တရုတ္ ထမင္းစား ပန္းကန္လံုး ၂ လံုး
4. ငရုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန့္ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
5. အရသာမွဳန့္ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
6. နႏြင္းမွဳန္. – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
7. ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
8. ဆီ – ဟင္းခပ္ဇြန္းႀကီး ၂ ဇြန္းခြဲ(ဟင္းခ်က္ရန္အတြက္)

တိုဟူးကို ပံုတြင္ျပထားသလို အတံုးမ်ား တံုး(လွီး)ကာ ဆီပူမ်ားမ်ားထဲ ထည့္ၿပီး ၃ မိနစ္ေၾကာ္ပါ။ (တိုဟူး တံုးေလးမ်ားကို မေၾကာ္ခင္ ဟင္းခ်က္ေသာအခါ အရသာဝင္ေစရန္ ဓါးခြ်န္ေလး ထိုးထည့္ၿပီး ဟိုဖက္၊ဒီဖက္ အေပါက္ နွစ္ေပါက္ခန္႕ ေဖာက္ေပးပါ။)

ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္ပင္၊ ငရုတ္ၾကမ္းမွဳန့္၊ နႏြင္း၊ အရသာမွဳန့္၊ ဆား တို႔ကို ခ်က္မည့္အိုးထဲထည့္ကာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္မ်ား ေၾကသြားေအာင္ဖိေခ်နယ္ေပးပါ။

ၿပီးလွ်င္ ဆီ ဟင္းခပ္ဇြန္းႀကီး ၂ ဇြန္း ထည့္ကာ မီးဖိုေပၚတင္ၿပီးလံုး (ေၾကာ္)ေပးပါ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္မ်ား ႏြမ္းသြားလွ်င္ တိုဟူးေၾကာ္မ်ားကို ထည့္၍ အနည္းငယ္ေမႊၿပီး အိုးအဖံုး ဖံုးကာ ၂ မိနစ္ထားၿပီးလွ်င္ တိုဟူးဟင္းေလးကို အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။


ref;https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook









ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...