ေသြးတိုးေရာဂါကာကြယ္ရန္ က်န္းမာေရးအစားအစာမ်ား


photo;www.wholify.com

အစားအေသာက္ကို အာသာငမ္းငမ္း ျဖစ္ေနခ်ိန္တြင္ ေသြးတြင္း သၾကားပါ၀င္မႈႏႈန္းႏွင့္ ေသြးတိုးျခင္း ကိုေလွ်ာ့ခ်ရန္ ႀကိဳးပမ္းမႈမွာ ခက္ခဲေသာ အလုပ္တစ္ခုျဖစ္ႏိုင္သည္။

ေသြးေပါင္တက္ျခင္း၊ က်ျခင္းမရွိဘဲ ပံုမွန္အတုိင္း ရွိေနေစမည့္ အစားအေသာက္ အနည္းငယ္ကို ေဖာ္ျပေပး လိုက္ပါသည္။

ေဒါက္ခြရြက္စားပါ (Spinach)

ေဒါက္ခြရြက္တြင္ က်န္းမာသူတစ္ဦးတြင္ ရွိသင့္သည့္ ေသြးေပါင္အတိုင္း ရွိေနေစရန္ႏွင့္ ေသြးတိုးျခင္း ကို ေလွ်ာ့ခ်ရာတြင္ အဓိကပါ၀င္ေသာ မဂၢနီစီယမ္ႏွင့္ ပိုတက္စီယမ္တို႔ အျပည့္ပါ၀င္သည္။ ထို႔ေၾကာင့္ သင္၏ ေန႔စဥ္အစားအေသာက္တြင္ အစိမ္းေရာင္ဟင္းရြက္တစ္မ်ဳိးျဖစ္သည့္ ေဒါက္ခြရြက္ကို ထည့္သြင္း စားေသာက္ျခင္းျဖင့္ ေသြးတိုးေရာဂါကို ကာကြယ္ႏိုင္သည္။

အနက္ေရာင္ေခ်ာကလက္စားပါ

ေခ်ာကလက္ကို အလြန္အကြၽံစားသံုးရန္ မဆိုလိုေသာ္လည္း ေခ်ာကလက္အနက္ေရာင္တြင္ Flavanol (ေခၚ) ျဒပ္ေပါင္းပါ၀င္ေသာေၾကာင့္ ေန႔စဥ္ ၂၅ ကယ္လိုရီႏွင့္ ၃၀ ကယ္လိုရီခန္႔ စားေပးျခင္းျဖင့္ ေသြး တိုး ေရာဂါကို ကာကြယ္ႏိုင္သည္။

မလိုင္ထုတ္ထားၿပီးသား ႏို႔ေသာက္ပါ

ေသြးတိုးေရာဂါကို ေလွ်ာ့ခ်ေစႏိုင္သည့္ ကယ္လ္စီယမ္၊ ပိုတက္စီယမ္ႏွင့္ ဗီတာမင္ဒီတို႔ အတူတကြ ေပါင္း စပ္ပါ၀င္ေသာေၾကာင့္ မလိုင္ထုတ္ၿပီးသား ႏြားႏို႔ကို ေသာက္သံုးျခင္းျဖင့္ က်န္းမာေသာ ခႏၶာကိုယ္ကို ပိုင္ဆိုင္ႏိုင္သည္။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးစားပါ

ဓာတ္တုိးဆန္႔က်င္ပစၥည္းမ်ား ႂကြယ္၀စြာ ပါ၀င္ေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားမွာ ေသြးတိုးျခင္းကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ သည္။

ပဲပိစပ္စားပါ (Soya beans)

ပဲပိစပ္တြင္ေသြးတိုးျခင္းကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္သည့္ ပိုတက္စီယမ္အျပည့္ ပါ၀င္သျဖင့္ ေသြးတိုးေရာဂါ ကာကြယ္လိုသူမ်ား စားသံုေပးသင့္သည္။

သင္၏ ေန႔စဥ္အစားအေသာက္တြင္ အထက္ပါ စားစရာမ်ား ထည့္ သြင္းစားေသာက္ျခင္းျဖင့္ ေသြး တိုးေရာဂါအႏၲရာယ္ကို ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္သည္။

—Ref: Internet
7Day Daily
No.382 Sunday, May 18, 2014
-------------------------------------------------
ကိုမ်ဳိး (lwanmapyay.blogspot.com)

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...