ဗါဒံေစ့၏ အက်ိဳးေက်းဇူး

Prof: Helen Griffiths ဦးေဆာင္တဲ့ သုေတသန အဖြဲ႕သည္ ဗါဒံေစ့မ်ားကို ေလ့လာေသာ အခါ ေသြးထဲမွာ antioxidant ကိုမ်ားေစၿပီး ေသြးေပါင္ က်ေစေကာ ေသြး စီးဆင္းမႈကို ေကာင္းေစ ပါသည္။ အ၀လြန္၍ ေသြးေပါင္မ်ားေသာ လူငယ္မ်ားႏွင့္ က်န္းမာတဲ့ လူငယ္မ်ားကို ႏွစ္ဖြဲ႕ခြဲ၍ ေလ့လာ ခဲ့သည္။ တစ္ဖြဲ႕ကို ပံုမွန္စားေစၿပီး၊ တျခားတစ္ဖြဲ႕ကို ဗါဒံေစ့ ၅၀ ဂရမ္ကို တစ္လ စားေစသည္။

ေလ့လာမႈ ကာလတစ္လ အဆံုးမွာေတာ့ သူတို႔ႏွစ္ဖြဲ႕ကို ေသြးစစ္ေဆး ၾကည့္ေသာအခါ ဗါဒံေစ့ ၅၀ ဂရမ္ တစ္လ စားထားသူမ်ား၏ ေသြးထဲတြင္ antioxidant (alpha- tocopherol) ျမင့္မားသည္ကို ေတြ႕ ရသည္။ ေသြးေပါင္က်ေစၿပီး ေသြးစီးမႈေကာင္းေစေသာ ဗီတာမင္ E လို အမွ်င္ဓာတ္ပါေသာ အစာမ်ားလို ယခု ဗါဒံေစ့ေလးမ်ားတြင္ antioxidant ဂုဏ္သတိၱေတြ႐ွိေနသည္ကို ေတြ႕ရသည္။

““ေလ့လာမႈေတြအရ ဒီဗါဒံေစ့ေလးေတြဟာ ထူးျခားတဲ့ အစာတစ္ခုပါပဲ။ တစ္ေန႔ကို ၅၀ ဂရမ္ ပံုမွန္ စားေပးျခင္းျဖင့္ သင့္ရဲ႕ ႏွလံုးေရာဂါကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါၿပီ”” ဟု Prof: Helen Griffiths က ေျပာ ပါသည္။

မာဃ
Ref; MNT (Medical News Today)
Health Updates Journal No. 128
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...