ဝက္သား ပဲငပိခ်က္



***... ဝက္သား ပဲငပိခ်က္ အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…

1. ဝက္သံုးထပ္သား – ၁ ကီလို (၆၅ က်ပ္သား)
2. အတံုးႀကီးႀကီး လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ – 1 cup (250 ml) ခန္႔
3. ဓါးျပား ရုိက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ  အတက္ၾကီး – ၁၀ တက္
4. Brown sugar – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း (1 tbsp)
5. ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း ( 1 tsp)
6. Chicken powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း ( 1 tsp)
7. ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ (dark soy sauce) – 1/4 cup (60 ml)
8. ဆီ – 1/4 cup (60 ml)
9. Broad beans paste(ပဲငပိ) – ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း (5 tbsp)

ပဲငပိမွလြဲ၍ ပါဝင္ပစၥည္း အားလံုးကို နယ္ကာ ၁၅ မိနစ္ခန္႔ နွပ္ထားပါ။ (ပဲငပိတြင္ အရသာပါၿပီး သားျဖစ္၍ ဆား နွင့္ chicken powder ကို လိုအပ္မွ ပိုထည့္ေပးပါ။)

ၿပီးလွွ်င္ ၾကက္သြန္မ်ားႏြမ္းၿပီး၊ အသားထဲမွ အရည္မ်ားေျခာက္သြားေအာင္ High Heat ျဖင့္ ေမႊေၾကာ္ (လံုး) ေပးပါ။

အရည္မ်ားေျခာက္သြားလွ်င္ ေရေႏြး 750 ml ခန္႔ ထည့္ကာ အဖံုး ဖံုးၿပီး medium heat ျဖင့္ တည္ထားပါ။

အရည္အေတာ္ေလးခမ္းကာ အသားႏူးခါနီးလွ်င္ ပဲငပိ ကို ထည့္၍ အဖံုး ထပ္ဖံုးၿပီး low heat ျဖင့္ တည္ထားပါ။

အသားမ်ားနူးအိကာ ဆီျပန္လာလွ်င္ အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။


https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...