ကယား အာလူးေထာင္း

ဒါေလးက ေတာ့ ကယား လူမ်ိဳးေတြရဲ႔ အစားအစာပါ အာလူးရဲ႔ အစိမ့္အရသာ ကို မအီေစပဲ ခပ္စပ္စပ္ေလး ျပန္ထိန္းထားတဲ႔ တိုင္းရင္းသား အစားအစာ တခုပါရွင္။ ကယားလူမ်ိဳးေတြ ရဲ႔ မက္ခါးသီး ဆိုတာကို ျမင္ဖူးေအာင္ ျပထားပါတယ္ေနာ္။ မက္ခါးသီး ဓာတ္ပုံ ပိုင္ရွင္ကေတာ့ ဒီနည္းေလးကို ေပးတဲ႔ မေလးရွားက Sukhita Chaw မေခ်ာစုရဲ႔ပုံေလးပါ။ အမ်ားၾကီး စားရင္ ဝက္ျခံ ေပါက္ တတ္ ပါသတဲ႔။ မထဲ႔လဲ ရပါတယ္။ ကယားလူမ်ိဳးေတြ ကေတာ့ အမဲေျခာက္ေၾကာ္နဲ႕ တြဲဖက္စားၾကတယ္ ။ အလြန္လြယ္ျပီး အရသာရွိတဲ႔ အာလူး ေထာင္းေလးကို လုပ္စားျဖစ္ေအာင္ လုပ္ၾကည့္ပါလို႕ တိုက္တြန္းပါရေစရွင္။ 

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား 

-အာလူး ၆ လုံးခန္႕
- ၾကက္သြန္နီ ၁လုံး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃-၄ မွာ
- ငရုတ္သီးစိမ္း ၇ ေတာင္႔
- ဂ်င္းေထာင္းျပီးသား ၁ဇြန္းခန္႕ (အခ်ိဳဇြန္း)
-ဆား ၁ဇြန္း(အခ်ိဳဇြန္း)
-အသားမႈန္႕ ၂ဇြန္း (အခ်ိဳဇြန္း)

အာလူးကို ေရေဆးျပီးျပဳတ္ပါတယ္။ ႏူးျပီးဆိုရင္ ေအးေလာက္တဲ႔အခ်ိန္မွာ အခြံခြာျပီးေထာင္းပါတယ္။ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ငရုတ္သီးစိမ္း ၊ ဂ်င္း ခပ္ညက္ညက္ ေရာေထာင္းပါတယ္။ 

 

ဒယ္အိုးမွာ ဆီမ်ားမ်ားနဲ႕ ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ ၊ ျငဳတ္သီးစိမ္း ကို ဆီသတ္ေပးပါတယ္ .. ကြၽတ္လာျပီးရင္ေထာင္းထားတဲ႔ အာလူးထည့္ေမႊ ကာ ဆား နဲ႕ ၾကက္သားမႈန္႕ထည့္ျပီး ေမႊေၾကာ္ေပးပါတယ္ 

 

ဆီျပန္ျပန္ အိအိေလးျဖစ္ရင္ ရပါျပီ .. ဂ်င္းနဲ႕ မက္ခါသီးက optional ပါ ထည့္လည္း ေကာင္းတယ္ မထည့္လည္း ရပါတယ္ .. 

စပ္စပ္ဆိမ့္ဆိမ့္ေလးမို႕ အေတာ္စားေကာင္းတဲ႔ ကယား အာလူးေထာင္းေလးပါရွင္။

 
မက္ခါးသီး ဓာတ္ပုံ


Credit;Danuphyu Daw Saw Yee (London)
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...