ေရခ်ဳိငါးပုတ္သင္ေမႊ



ဒီဟင္းေလး ခ်က္ဖုိ႔အတြက္ ေရခ်ိဳငါးပုတ္သင္ ၁၅ က်ပ္သား၊ ပုစြန္ေက်ာ့ တစ္ေထာင္ဖိုးနဲ႔ ခ်င္း၊ စပါးလင္၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း လုိပါတယ္။

ေရခ်ိဳငါးပုတ္သင္ကုိ အေၾကးခြံႏႊာ၊ ဆူးေတာင္ခုတ္၊ အတံုးေလးေတြ တံုးၿပီး ဆား၊ နႏြင္း နယ္ထားပါ။ ပုစြန္ကုိလည္း အခြံႏႊာ ေသခ်ာကုိင္ၿပီး နယ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခ်င္း၊ စပါးလင္ ေထာင္းထားတာကို ဆီအရင္ သတ္ပါမယ္။ ဆီကုိေတာ့ သာမန္ဟင္းေတြထက္ ပိုသံုးေပးပါ။ ၿပီးရင္ ငါးနဲ႔ ပုစြန္ထည့္ပါမယ္။ ေရနည္းနည္း ထည့္ၿပီးတဲ့ေနာက္ ဆီျပန္ၿပီး က်က္သြားၿပီဆုိရင္ ခုနငါးအတံုးေလးေတြကုိ ထည့္ၿပီးေမႊ လုိက္ပါ။ မီးေအးေအးနဲ႔ ေမႊေနတဲ့အခ်ိန္မွာ င႐ုတ္သီးစိမ္းေလးေတြလည္း ထည့္အုပ္ေပးပါ။ ေရခ်ိဳငါးပုတ္ သင္က အ႐ုိးႏုတာေၾကာင့္ အ႐ုိးကုိ စိတ္ပူစရာမလိုဘဲ စားသံုးႏုိင္ပါတယ္။


7Day Daily
အတဲြ (၁၃)၊ အမွတ္(၁၉) 
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...