အင္းရိုးရာ ငါးရံ႕ဆန္ေလွာ္ ေဆးခါးဟင္းရည္



ဒီဟင္းေလးက ကြ်န္မကိုယ္တိုင္ ခ်က္တာ မဟုတ္ပါဘူး။ ကြ်န္မ ျမန္မာျပည္ ျပန္လည္တုန္းက ေမေမ ခ်က္ေကြ်းတာကို လိုက္ၿပီး မွတ္တမ္း တင္ထားတဲ့ ခ်က္နည္းေလးပါ။

***... အင္းရိုးရာ ငါးရံ႕ဆန္ေလွာ္ ေဆးခါးဟင္းရည္ အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ

1. ငါးရံ႕ နွင့္ ငါးရံေခါင္း – ၁ ကီလို (၆၅ က်ပ္သား)
2. ဆား – ခ်င့္ခ်ိန္ထည့္ပါ
3. အခ်ဳိမွဳန္႕ – ခ်င့္ခ်ိန္ထည့္ပါ
4. ေဆးခါးမွဳန္႕ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း (သို႕) ၾကိဳက္နွစ္သက္သေလာက္ (ေဆးခါမွဳန္႕မရိွလွ်င္ ခရမ္းကေစာ့ (အခါးသီး)ကို ထည့္ႏိူင္ပါတယ္။)
5. ၾကက္သြန္ျဖဴ – အတက္ၾကီး ၁၄ တက္
6. ဂ်င္း – လက္မအရြယ္ ၂ တက္
7. ဆန္ေလွာ္မွဳန္႕ – ဟင္းခပ္ဇြန္းၾကီး ၃ ဇြန္း (ခပ္က်ဲက်ဲၾကိဳက္လွ်င္ အနည္းငယ္ေလွ်ာ့ထည့္ပါ။)
8. ပူစီနံ – ၾကိဳက္နွစ္သက္သေလာက္

ဂ်င္း နွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ။

ငါးရံ႕ ကို အေၾကးခြံခြ်တ္၊ ဗိုက္ခြဲအူထုတ္ကာ သန္႕စင္ေအာင္ ေဆးထားပါ။ ငါးရံ႕ေခါင္းကို ပါးဟတ္ ထုတ္ကာ ေျပာင္စင္ေအာင္ ေဆးထားပါ။

ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ေရထဲ သန္႕စင္ထားေသာ ငါး နွင့္ ငါးေခါင္းမ်ားကို ထည့္ၿပီး high heat ျဖင့္ ျပဳတ္ေပးပါ။

ေရပြတ္ပြတ္ျပန္ဆူလာလွ်င္ ဆား နွင့္ ေဆးခါးမွဳန္႕ ကိုထည့္ကာ ၁၅ မိနစ္ခန္႕ ဆက္ျပဳတ္ပါ။

ၿပီးလွ်င္ ငါးမ်ားကို ဆယ္ထုတ္ အေအးခံကာ အရိုးႏႊင္ထားပါ။

ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ ဆက္တည္ထားေသာ ဟင္းရည္အိုးထဲ အရိုးႏႊင္ထားေသာ ငါး၊ ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕၊ ေထာင္းထားေသာဂ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ တို႕ကိုထည့္ပါ။

ဟင္းရည္အိုး ထပ္ဆူလာလွ်င္ ေရေအး အနည္းငယ္ျဖင့္ ေဖ်ာ္ထားေသာ ဆန္ေလွာ္မွဳန္႕ကို ထည့္ကာ ခဲမသြားေအာင္ ေမႊေပးပါ။

ၿပီးေနာက္ medium heat သို႕ေလွ်ာ့ကာ ၁၅ မိနစ္ခန္႕ ဆက္တည္ၿပီးေနာက္ ပူစီနံ ထည့္ကာ ၃၊၄ ခါေမႊေပးပါ။

ေမႊၿပီးေနာက္ အိုးအဖံုး ဖံုး၍ ဟင္းအိုးကို မီးဖိုမွခ်ကာ အင္းရိုးရာ ငါးရံ႕ဆန္ေလွာ္ ေဆးခါး ဟင္းရည္ ေလးကို ဂ်ဴးျမစ္ ပဲပုပ္ စပ္ဆီး(ငရုတ္သီး) စိမ္းအုပ္ ျဖင့္တြဲဖက္ကာ အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။


ref;Chaw Su's Food Friends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook





ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...