လြယ္လြယ္ကူကူခ်က္ ၾကာဇံခ်က္



ခ်က္မယ္
----------- 
ၾကက္ရိုးေတြကို အခ်ိဳရည္ထြက္တဲ့ အထိျပဳတ္ထား။

ၾကက္သားကို အတံုးေသးေသး ေလးေတြတံုးျပီး ဆီနည္းနည္း၊ ငရုတ္သီးမူန္႕နည္းနည္းနဲ႕ ဆီသတ္ထား ပါ။ ၾကက္သားကို ဆီသတ္တဲ့အခါ ရိုးရိုးအေရာင္တင္မႈန္႕ သံုးပါ။ အေရာင္ လွရံုအတြက္ပဲမို႕ လို႕ပါ။

ဆီသတ္မယ့္အခ်ိန္မွာ ၾကက္ျပဳတ္ရည္အိုးကို ခ်ထားလို႕ရပါတယ္။

ၾကြက္နားရြက္ မိႈေျခာက္
ပန္းေျခာက္
ပဲျပားေျခာက္
ပဲၾကာဇံ စတာေတြကို စားခ်င္သေလာက္သာ ေရစိမ္ထားပါ။

ခုဏက ၾကက္ျပဳတ္ ဟင္းရည္က်ရင္ ၾကြက္နားရြက္ မိႈေျခာက္ ပန္းေျခာက္ကို အရင္ထည့္ပါ။ 

အဲ့ဒါေတြ နည္းနည္း အိလာမွ ပဲျပားေျခာက္ ပဲၾကာဇံ စတာေတြ ထည့္ပါ။

ၾကက္သား ဆီသတ္ထည့္ပါ။ 

ငံုးဥျပဳတ္ျပီးသားေလးေတြ ထည့္ရင္ ပိုေကာင္းတယ္ေလ။

တခါတည္းတန္းမစားခ်င္ဘူးဆို ရင္ေတာ့ ၾကာဇံကလြဲျပီး အကုန္လံုးကို ထည့္ထားလို႕ရပါတယ္။

စားခါနီးမွ မီးျပန္ဖြင့္ ပြက္မွ ၾကာဇံထည့္ျပီး စားပါ။

ခ်ခါနီးၾကရင္ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ေလးနည္းနည္းထည့္ပါ။ ေမႊးတာေပါ့။

စားမယ္
--------- 
ၾကာဇံခ်က္ကို ပန္းကန္ထဲထည့္
ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီး
နံနံပင္ ရိတ္ရိတ္ေလးညွပ္
သံပုရာသီးေလးညွစ္
ငရုတ္သီးမႈန္႕ေလး ထည့္ျပီး စားဗ်ာ...

ေရွာက္သီး သုတ္ေလးနဲ႕သာဆိုရင္..................


ref;https://www.facebook.com/hubbykitchen
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...