သာကူ အုန္းႏုိ႔ဆမ္း



ထုိင္းစတုိင္ သာကူ အုန္းႏုိ႔ဆမ္း အခ်ဳိပြဲပါ။ ဒီခ်က္နည္းက သာကူ၊ အုန္းႏုိ႔၊ သၾကားရည္တုိ႔ကို သက္သက္စီ က်ဳိျပီမွ တပြဲစာျခင္းျပင္ျပီ သံုးေဆာင္ရတာပါ။ ျပီေတာ႔ အာလူး၊ ငေပ်ာသီးတုိ႔နဲ႔ ခ်ဳိစိမ္႔စိမ္ေလးမုိ႔ အရမ္းစား ေကာင္းပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
သာကူထုပ္(အစိမ္းထုပ္) – ၁ခြက္ (measurement ခ်ိန္ခြက္ျဖင္႔)
အုန္းႏုိ႔ခရင္မ္ – ခြက္ ၁ခြက္ခြဲ
သၾကား – ခြက္ ၄ပံု၃ပံု
ေရ – ခြက္ ၃ခြက္ခြဲ
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း

အာလူး – ၂လံုး (ႏူေအာင္ ျပဳတ္ျပီ လက္မ၀က္အရြယ္ အတံုးမ်ား တံုးပါ)
သီးေမႊးငေပ်ာသီး – ၂လံုး (ထပ္ျခမ္းျခမ္းျပီ အတံုးမ်ား တံုးပါ)



ျပဳလုပ္နည္း

၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္အုိးထဲ သၾကား၊ ေရ(ခြက္တ၀က္) ထည္႔ျပီ သၾကားအရည္ေပ်ာ္သည္အထိ တည္ထားျပီ ခြက္ထဲ ျပန္ဖယ္ထားပါ။



၂။ ျပီလွ်င္ ဒယ္ထဲ အုန္းႏုိ႔ထည္႔ အုန္းႏုိ႔ ဆူလာလွ်င္ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္)ထည္႔ကာ ေရာေမႊျပီ ခြက္ထဲ ျပန္ဖယ္ထားေပးပါ။



၃။ သာကူေစ႔မ်ားကို ဇကာျဖင္႔ထည္႔ ေရေလာင္းေပးပါ။ ေရာမေမႊပါႏွင္႔။

၄။ ျပီေနာက္ ဒယ္အုိးထဲ ေရ ၃ခြက္(၆၀၀ မီလီလီတာ) ထည္႔ျပီ ေရပြက္ပြက္ဆူလာမွ သာကူေစ႔မ်ားကို ထည္႔ျပီ သာကူက်က္သည္အထိ တည္ထားပါ။

၅။ သာကူ တည္ထားစဥ္ ဇြန္းျဖင္႔ ေမႊေပးပါ။ သာကူအလယ္စံမ်ား မရွိလွ်င္ ဇကာျဖင္႔ သာကူမ်ားကို ျပန္စစ္ျပီ အေစးမ်ား မရွိေအာင္ ေရေသခ်ာ ေဆးေပးပါ။



၆။ သာကူ အုန္းႏုိ႔ဆမ္း စျပင္လုိ႔ရပါျပီ။ တပြဲစာ ျပင္ပါမည္။ ပန္းကန္ထဲ သာကူေစ႔(၃ပံု၁ပံု)၊ သၾကားရည္၊ အုန္းႏုိ႔၊ အာလူး၊ ငေပ်ာသီးမ်ားကို ထည္႔ျပီ အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…



Wutyee Food House
-------------------------------------------------
ကိုမ်ဳိး (lwanmapyay.blogspot.com)

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...