ငါးရွဥ့္ေျခာက္ စပ္ေၾကာ္

ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ား

ငါးရွဥ့္အသား သက္သက္ - ၂၀ က်ပ္သား င႐ုတ္ေျခာက္ အေတာင့္ရွည္ - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - အနည္းငယ္
ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - အနည္းငယ္
ဆား - အနည္းငယ္
ဟင္းခတ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
ေကာ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
ဂ်င္း - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - အနည္းငယ္
ဆီ - အနည္းငယ္

ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပုံ

အ႐ုိးမပါေသာ ငါးရွဥ့္က်ပ္တိုက္ကို ပါးပါးလွီးပါ။ ပဲငံျပာရည္အေနာက္၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔ျဖင့္ နယ္ထား ပါ။ ေကာ္မႈန္႔ကို အရည္ေဖ်ာ္ထားပါ။ င႐ုတ္သီးေျခာက္ကို ႀကိတ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင့္ ဂ်င္းအနည္း ငယ္ ေထာင္းထားပါ။

ဆီအိုးတည္၍ ဆီက်က္လွ်င္ နယ္ထားေသာငါးရွဥ့္မ်ားကို ေကာ္မႈန္႔ထဲႏွစ္၍ တစ္ခုခ်င္းစီ ထည့္၍ေၾကာ္ပါ။ ေၾကာ္ၿပီးငါးမ်ားကို ဆီစစ္ထားပါ။ ဆီအနည္းငယ္လက္က်န္တြင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ င႐ုတ္ေျခာက္မ်ားကိုထည့္၍ ဆီသတ္ပါ။ င႐ုတ္သီးက်က္လွ်င္ ေၾကာ္ထားေသာငါးကို ထည့္၍ေရာ ေၾကာ္ပါ။ အေပါ့အငန္ျမည္းၿပီး ၾကက္သြန္ၿမိတ္အုပ္၍ သံုးေဆာင္ပါ။


ref;http://www.shweo.net/recipe/index/view/id/2796
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...