ပုဇြန္ေျခာက္သုပ္



1. ၁၀ မိနစ္ခန္.ေရစိမ္ၿပီး အေကာင္မပ်က္ပဲ မြေအာင္ေထာင္းထားေသာ ပုဇြန္ေျခာက္ – တရုတ္ပန္းကန္လံုး ၁ လံုးခန္.
2. အေစ့ထုတ္ကာ ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး – တရုတ္ပန္းကန္လံုး ၁ လံုးခန္.
3. ပါးပါးလွီးကာ ေရေဆးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ – တရုတ္ပန္းကန္လံုး ၁ လံုးခန္.
4. ပါးပါးလွီးထားေသာ ေရွာက္ရြက္ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းခန္.
5. ၾကက္သြန္ျဖဴအတက္ၾကီး – ၂ တက္
6. microwave ထဲ စကၠန္.၂၀ ခန္.ထည့္ထားေသာ ငါးပိ – ထမင္းစားဇြန္း၃ ပံု ၂ ပံု
7. ငရုတ္သီးစိမ္း – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
8. သံပုရာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း
9. အရသာမွဳန္. – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
10. သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
11. ပါးပါးလွီးထားေသာ စပါးလင္ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ (အရမ္းမာသည့္ အျပင္ခြံမ်ားနွင့္ အျမစ္ကိုဖယ္ထုတ္ပစ္ပါ။)

ငါးပိ၊ ငရုတ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ စပါးလင္ တို.ကို ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ။

အားလံုးကို ဇလံုတစ္လံုးထဲ ထည့္ကာ မြမြေလးေရာနယ္သုပ္ေပးလိုက္လွ်င္ ခ်ဥ္စပ္ေမႊးကာ အရသာရွိလွေသာ ပုဇြန္ေျခာက္သုပ္ေလး စားရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။

အမဲသားနပ္၊ ၾကြက္နားရြက္မွဳိ နွင့္ အာလူးျပဳတ္ေထာင္းေၾကာ္တို.နွင့္ တြဲဖက္ကာ အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏူိင္ပါၿပီ။


-----------------------------------------------
ကိုမ်ဳိး (lwanmapyay.blogspot.com)





ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...