၀က္သံုးထပ္သား ငွက္ေပ်ာဖူး ခ်ဥ္စပ္ေပါင္း



ဒီဟင္းခ်က္ဖို႔ ၀က္သား သံုးထပ္သား ၂၀ သား၊ ငွက္ေပ်ာဖူးတစ္ျခမ္း၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ မန္က်ည္းသီးမွည့္နဲ႔ တ႐ုတ္နံနံ အနည္းငယ္တို႔ပဲ လုိပါတယ္။

သံုးထပ္သားကုိ လက္ေလးလံုးအရြယ္ အတံုးႀကီးတံုးၿပီး ဆား၊ သၾကား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခ်င္းေထာင္းရည္နဲ႔ နယ္ႏွပ္ထားပါ။ ငွက္ေပ်ာဖူးကုိ ပါးပါးလွီးၿပီး မန္က်ည္းသီးမွည့္ နဲ႔နယ္ၿပီး ႏွစ္ရက္ေလာက္ ႀကိဳအခ်ဥ္တည္ ထားပါ။ အရင္ဆံုး အခ်ဥ္တည္ၿပီးသားကုိ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီသတ္၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ ေၾကာ္ပါမယ္။ ေနာက္ၿပီး ဒယ္အုိးသတ္သတ္တစ္ခုနဲ႔ ႏွပ္ထားတဲ့ သံုးထပ္သားကုိ ဆီမ်ားမ်ားထည့္ၿပီး အတံုးပတ္လည္ က်က္ေအာင္ေၾကာ္ပါ။ ပန္းကန္ထဲကုိ ခုနေၾကာ္ထားတဲ့ ငွက္ေပ်ာဖူးေၾကာ္ထည့္။ အဲဒီအေပၚကေန သံုးထပ္သားေၾကာ္ကုိတင္ၿပီး ေရေႏြးအုိးထဲ ပန္းကန္လံုးလိုက္ ထည့္ေပါင္းပါ။ အေခါက္အသား နာရီ၀က္ နီးပါးၾကာေအာင္ ႏူးတဲ့အထိေပါင္းၿပီး သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ။


7Day Daily
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး (lwanmapyay.blogspot.com)

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...