မန္က်ီးနွစ္မဆလာ ငါးေၾကာ္ခ်ဥ္စပ္



***... မန္က်ီးနွစ္ မာဆလာ ငါးေၾကာ္ခ်ဥ္စပ္ ခ်က္ရန္အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…

1. ၾကိဳက္နွစ္သက္ရာ ငါး – 1 kg ခန္.
2. ပါးပါးေသးေသး လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ – 2 1/2 cups (625 ml)ခန္႕
3. ဆား – လက္ဖက္ရည္ ဇြန္း ၁ ဇြန္း
4. နႏြင္းမွဳန္႔ – လက္ဖက္ရည္ ဇြန္း ၁ ဇြန္း
5. မဆလာ – လက္ဖက္ရည္ ဇြန္း ၄ ဇြန္း
6. အရသာမွဳန္႔ (chicken powder) – လက္ဖက္ရည္ ဇြန္း ၄ ဇြန္း
7. ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ မန္က်ီးသီး အနွစ္ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
8. ငရုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္႔ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
9. ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
10. ငါးငံျပာရည္ – 1/2 cup (125 ml)
11. ဆီ – 3/4 cup (180 ml) (ဟင္းအနွစ္ခ်က္ရန္)

ငါးမ်ားကို ဆား (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း) ၊ အရသာမွဳန္. (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း)တို႔ျဖင့္ နယ္ၿပီး ၃၀ မိနစ္ခန္႔ နွပ္ထားပါ။

high heat ျဖင့္ အပူေပးထားေသာ ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းမွဳန္.ထည့္ၿပီး ၂ ခ်က္ေလာက္ေမႊကာ ငါးမ်ားကို ထည့္ေၾကာ္ပါ။

ငါးမ်ားက်က္လွ်င္ ဆယ္ထုတ္ၿပီး ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီ - 3/4 cup (180 ml)ခန္႔ ခ်န္ကာ က်န္ဆီမ်ားကို ခပ္ထုတ္ထားပါ။

ခ်န္ထားသည့္ဆီမ်ားထဲ ၾကက္သြန္နီမ်ားထည့္ေၾကာ္ပါ။

ၾကက္သြန္နီမ်ား ဝါညိဳေရာင္ျဖစ္လာလွ်င္ ငါးငံျပာရည္ နွင့္ မန္က်ီးသီး အနွစ္ ကိုထည့္ပါ။

ငါးငံျပာရည္မ်ား အေတာ္ေျခာက္သြားလွ်င္ ပုဇြန္ေျခာက္မွုန္.၊ မဆလာ နွင့္ က်န္သည့္ အရသာမွဳန္. (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း) ကို ထည့္ေမႊၿပီး ၁ မိနစ္ခန္.ေၾကာ္ပါ။

ငရုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္.ထည့္ကာ ၁ မိနစ္ခန္.ထပ္ေၾကာ္ေပးပါ။

ၿပီးလွ်င္ ငါးေၾကာ္မ်ားကို ထည့္ေမႊကာ ဒယ္အိုးကို မီးဖိုမွခ် ၿပီး မန္က်ီးနွစ္မဆလာ ငါးေၾကာ္ခ်ဥ္စပ္ ကို ထမင္းေလး နွင့္ တြဲဖက္ကာ အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏူိင္ပါၿပီ။


ref;Chaw Su's Food Friends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...