ငါးအုန္းႏိူ႔ ခ်ဳိဆိမ့္စပ္



ပထမ ငါးေၾကာ္ အေပၚဆမ္းမည့္ အရည္ေလး စခ်က္ရပါမည္။

ငါးေၾကာ္ အေပၚမွာ ဆမ္းသည့္ အရည္ကို ဗူးထဲထည့္ၿပီး frozen လုပ္ထားလွွ်င္ တစ္လေလာက္ ခံပါ သည္။ ေနာက္တစ္ခါ အသံုးခ်မည့္ အခ်ိန္ အရည္ျပန္ေဖ်ာ္ၿပီး ဆူလာလွွ်င္ အရြက္ေတြထည့္ကာ ငါးေၾကာ္ေပၚ ဆမ္းစားရုံံုပဲ ျဖစ္၍ အခ်ိန္ကုန္ သက္သာ ေစေသာေၾကာင့္ ကြ်န္မက အၿမဲ ၂ ပြဲစာ ခ်က္တတ္ပါတယ္။။ ၂ ပြဲစာ မခ်က္ခ်င္ပါက ေအာက္မွာ ျပထားသည့္ အရည္ခ်က္ရာမွာ ပါဝင္သည္မ်ားကို တစ္ဝက္ဆီ ေလွ်ာ့ၿပီး ခ်က္ႏိူင္ ပါတယ္ရွင္။

***... အရည္ခ်က္ရန္ လိုအပ္တာေလးေတြ...

1. ဆီ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
2. red curry paste – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
3. coconut milk (အုန္းႏိူ႕) – 400 ml
4. sweet chilli paste – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းခြဲ
5. sweet chilli paste oil – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း (sweet chilli paste ဘူးထဲမွ ဆီ)
6. fish sauce – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
7. သၾကား – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
8. ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ (ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ ျဖင့္ခ်က္လွွ်င္ ပိုေကာင္းေပမယ့္ မစားရဲလွ်င္ သၾကား (ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခန္႔) ပိုထည့္ေပးပါ။)

အိုးတစ္လံုးတြင္ ဆီ ထည့္ကာ low heat ျဖင့္ အပူေပးပါ။

ဆီအနည္းငယ္ပူလာလွ်င္ red curry paste ထည့္ကာ ၁ မိနစ္ခန့္ ဆီသတ္ပါ။ (အရမ္းေပါက္ကာ အတူးျမန္သျဖင့္ ဇြန္းရွည္ရွည္သံုး၍ ျမန္ျမန္ေမႊေပးပါ။)

Coconut milk ကိုေလာင္းထည့္ပါ။ (medium heat သို့ျမွင့္လိုက္ပါ။)

Coconut milk ဆူလာလွ်င္ sweet chilli paste, sweet chilli paste oil, fish sauce, သၾကား နွင့္ ဟင္းခ်ဳိမွဳန္.ကို ထည့္ကာ sweet chilli paste မ်ား ေၾကသြားေအာင္ေခ်ေပးပါ။

၇ မိနစ္ခန္႔ ဆက္တည္ျပီးလ်ွင္ အရည္က်က္ပါၿပီ။

၂ ပြဲစာခ်က္ထားလွ်င္္ သိမ္းရန္အတြက္ တစ္ဝက္ကိုခြဲထုတ္ထားလိုက္ပါ။

***... ငါးေၾကာ္ရေအာင္…

တလားဗီးရားငါး ၁ ေကာင္ကို အေၾကးခြံထိုးၿပီး အတြင္းမွ ကလီစာမ်ားကို ဖယ္ထုတ္ထားပါ။ (ေခါင္းၾကိဳက္လွ်င္ မျဖတ္ပါနွင့္။)

တဖက္ကို ဓါးနွင့္ ၅ ခ်က္ခန္႔ မႊန္းကာ အရသာမွဳန္႔(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ) ျဖင့္ နယ္ထားပါ။

High Heat ျဖင့္ အပူေပးထားေသာ ဆီပူလာလွ်င္ ငါးကိုထည့္ကာ ၾကြပ္လာေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ။

***... တစ္ဝက္ခြဲထားသည့္ ဟင္းအရည္ထဲ ထည့္ခ်က္ရန္ လိုအပ္သည့္ အသီးအရြက္ေလးေတြ …

1. လက္ညွဳိးအရြယ္ လွီးထားေသာ red capsicum – အနည္းငယ္
2. လက္ညိဳးအရြယ္ လီွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ – အနည္းငယ္
3. ခပ္ေစာင္းေစာင္း လွီးထားေသာ ပဲသီး – အနည္းငယ္
4. ေရွာက္ရြက္ – ၃ ရြက္
5. နွစ္ျခမ္းျဖတ္ထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း – ၅ ေတာင့္

အားလံုးကို တစ္ဝက္ခြဲထားသည့္ ဟင္းရည္ဆူဆူထဲ ထည့္ကာ အိုးအဖံုး မဖံုးပဲ ၂ မိနစ္ခန္. ဆက္တည္ထားပါ။

ၿပီးလွ်င္ ငါးေၾကာ္ေလးေပၚျဖန္.ၿပီးေလာင္းခ်လိုက္လွ်င္ အရသာရွိလွေသာ ငါးအုန္းႏိူ႔ ခ်ဳိဆိမ့္စပ္ ေလး စားရန္အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။


ref;Chaw Su's Food Friends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...