ဘဲေပါင္းကိုက္လန္ (ChineseSweetDuck)
ပါ၀င္တဲ့ ပစၥည္းမ်ား
ျပဳလုပ္ပုံ
ဘဲသားမ်ား ေရေဆးၿပီး ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ သၾကား၊ ပဲငံျပာရည္အေနာက္တို႔ျဖင့္ နယ္ထားပါ။ ကိုက္လန္ကို လိုသေလာက္ အပိုင္းလွီးျဖတ္၍ ေရေႏြးဆူဆူတြင္ ဆားထည့္၍ျပဳတ္ပါ။ ခ်က္ခ်င္းျပန္ဆယ္၍ ေရေအးတြင္စိမ္လိုက္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ဆန္ကာျဖင့္ စစ္ထားပါ။ ခ်င္းႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓားျပား႐ုိက္ထားပါ။
နယ္ထားေသာ ဘဲသားမ်ားကို ေပါင္းအိုး တစ္ခုထဲတြင္ ထည့္၍ မိနစ္ ၄၀ ခန္႔ေပါင္းပါ။ ဆီအိုးတည္၍ ဆီက်က္လွ်င္ ခ်င္းႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓားျပား႐ုိက္ထားသည္ မ်ားကို ဆီသတ္ပါ။ ခ႐ုဆီေလာင္းထည့္ပါ။ ျပဳတ္ထားေသာ ကိုက္လန္မ်ား ထည့္ပါ။ ဆားအနည္းငယ္ နွင့္ ဟင္းခတ္မႈန္႔အနည္းငယ္စီ ထည့္ပါ။ အေနေတာ္လွ်င္ အုိးခ်ပါ။
ဘဲေပါင္းကိုက္လန္ ျပင္ဆင္ရန္မွာ ပန္းကန္ထဲသို႔ ေပါင္းထားေသာ ဘဲသားမ်ား လွပစြာ စီ၍ထည့္ပါ။ အေပၚမွ ခ်က္ထားေသာ ကိုက္လန္ကို အုပ္လိုက္ပါ။ အလြန္စားေကာင္းေသာ ဟင္းတစ္မယ္ရပါၿပီ။
ref;shweo.net
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး (lwanmapyay.blogspot.com)
ဘဲႏုႏု - ၅၀ က်ပ္သား
ကိုက္လန္ - ၂၀ က်ပ္သား
ခ႐ုဆီ - အနည္းငယ္
ဂ်င္း - အနည္းငယ္
ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - အနည္းငယ္
ဆား - အနည္းငယ္
ဟင္းခတ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
သၾကား - အနည္းငယ္
မႈိႀကီးေျခာက္ - ၆ ပြင့္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ဥ
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
ဆီ - အနည္းငယ္
ကိုက္လန္ - ၂၀ က်ပ္သား
ခ႐ုဆီ - အနည္းငယ္
ဂ်င္း - အနည္းငယ္
ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - အနည္းငယ္
ဆား - အနည္းငယ္
ဟင္းခတ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
သၾကား - အနည္းငယ္
မႈိႀကီးေျခာက္ - ၆ ပြင့္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ဥ
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
ဆီ - အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္ပုံ
ဘဲသားမ်ား ေရေဆးၿပီး ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ သၾကား၊ ပဲငံျပာရည္အေနာက္တို႔ျဖင့္ နယ္ထားပါ။ ကိုက္လန္ကို လိုသေလာက္ အပိုင္းလွီးျဖတ္၍ ေရေႏြးဆူဆူတြင္ ဆားထည့္၍ျပဳတ္ပါ။ ခ်က္ခ်င္းျပန္ဆယ္၍ ေရေအးတြင္စိမ္လိုက္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ဆန္ကာျဖင့္ စစ္ထားပါ။ ခ်င္းႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓားျပား႐ုိက္ထားပါ။
နယ္ထားေသာ ဘဲသားမ်ားကို ေပါင္းအိုး တစ္ခုထဲတြင္ ထည့္၍ မိနစ္ ၄၀ ခန္႔ေပါင္းပါ။ ဆီအိုးတည္၍ ဆီက်က္လွ်င္ ခ်င္းႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓားျပား႐ုိက္ထားသည္ မ်ားကို ဆီသတ္ပါ။ ခ႐ုဆီေလာင္းထည့္ပါ။ ျပဳတ္ထားေသာ ကိုက္လန္မ်ား ထည့္ပါ။ ဆားအနည္းငယ္ နွင့္ ဟင္းခတ္မႈန္႔အနည္းငယ္စီ ထည့္ပါ။ အေနေတာ္လွ်င္ အုိးခ်ပါ။
ဘဲေပါင္းကိုက္လန္ ျပင္ဆင္ရန္မွာ ပန္းကန္ထဲသို႔ ေပါင္းထားေသာ ဘဲသားမ်ား လွပစြာ စီ၍ထည့္ပါ။ အေပၚမွ ခ်က္ထားေသာ ကိုက္လန္ကို အုပ္လိုက္ပါ။ အလြန္စားေကာင္းေသာ ဟင္းတစ္မယ္ရပါၿပီ။
ref;shweo.net
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး (lwanmapyay.blogspot.com)