ခ်က္ထရီယမ္က အဆင့္ျမင့္ Kohaku ဂ်ပန္စားေသာက္ဆိုင္

 နႏၵာေအာင္ | Wednesday, 25 June 2014

သီရိ/ျမန္မာတိုင္း(မ္)

အေျပာင္းအလဲေတြနဲ႔ ရန္ကုန္ၿမိဳ႕ႀကီးမွာ ဂ်ပန္ စားေသာက္ဆိုင္ေတြ အၿပိဳင္အဆိုင္ ဖြင့္လာၾကတာလည္း တစ္ခ်က္ အပါအ၀င္ျဖစ္လာတာေၾကာင့္ ဂ်ပန္စာ ႀကိဳက္သူေတြ အတြက္ကေတာ့ အေကာင္းဆံုး ဆိုင္ေတြ ကို စိတ္ႀကိဳက္ေရြးၿပီး သြားစားႏိုင္တာမို႔ ေပ်ာ္စရာႀကီးေပါ့။

ဒါေၾကာင့္ ဒီတစ္ပတ္မွာ အရည္အေသြးေကာင္းတဲ့ ဂ်ပန္အစားအေသာက္ကိုမွ ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ ၿပီးေတာ့ အဆင့္အတန္းျမင့္ျမင့္ ပတ္၀န္းက်င္မွာ သြားစားခ်င္တဲ့ စာဖတ္ပရိသတ္ေတြအတြက္ ခ်က္ထရီယမ္ ဟိုတယ္က Kohaku ဆိုတဲ့ ဂ်ပန္စတိုင္ စားေသာက္ဆိုင္ေလးကို ေရြးခ်ယ္လိုက္ပါတယ္။

ဒီဆိုင္ကို မၾကာေသးခင္ကမွ ျပန္လည္ ျပင္ဆင္မြမ္းမံထားတယ္လို႔ သိရၿပီး ေခတ္ဆန္ၿပီး သပ္ရပ္လွပေန တဲ့ ဆုိင္တြင္း အျပင္အဆင္က ၀င္လာတဲ့ ဧည့္သည္ေတြကို အထက္တန္းဆန္တဲ့ ခံစားမႈကို ေပးစြမ္းႏိုင္႐ံု တင္မကဘဲ လူ ၁၁၂ ေယာက္ကို တစ္ၿပိဳင္တည္း သက္ေသာင့္သက္သာ သံုးေဆာင္ႏုိင္ေအာင္ ခင္းက်င္း ထားတယ္ဆုိတာ မယံုႏိုင္ေလာက္ေအာင္ပါပဲ။

၀န္ထမ္းေတြရဲ႕ ဂ်ပန္စတုိင္ ၀တ္စားဆင္ယင္မႈနဲ႔ ၀န္ေဆာင္မႈကလည္း ကိုယ့္ကိုယ္ကိုယ္ ဂ်ပန္ႏိုင္ငံမွာ သြားၿပီး စားေနရသလားလို႔ေတာင္ ထင္မိပါေသးတယ္။

ထူးျခားတာက လူရွစ္ေယာက္ တစ္ၿပိဳင္တည္း ဂ်ပန္စတိုင္ ထိုင္ၿပီး စားေသာက္ႏိုင္မယ့္ သီးသန္႔ အခန္းႏွစ္ ခန္း ရွိေနတာပါပဲ။

အစားအေသာက္ေတြကို ျပင္ဆင္ေပးသူကေတာ့ ႏိုင္ငံတကာအေတြ႕အၾကံဳရွိၿပီး လုပ္သက္ ၁၀ ႏွစ္ ေက်ာ္ ၾကာ သက္တမ္းရွိတဲ့ ဂ်ပန္စားဖိုမႉးႀကီးလို႔ သိရပါတယ္။

ဒီဆိုင္မွာ ဂ်ပန္အစားအစာကို ပံုစံအမ်ဳိးမ်ဳိးနဲ႔ တည္ခင္းထားတဲ့ အစားအေသာက္ အမ်ဳိးအစားေပါင္း ရာ ေက်ာ္အျပင္ ဆာေကး (ဂ်ပန္စတိုင္အရက္) တို႔ကို စားသံုးသူေတြ အဆင္ေျပေအာင္လို႔ ျပင္ဆင္ထားတဲ့ အစားအစာ ဓာတ္ပံုေတြနဲ႔ ပါ၀င္တဲ့ အမည္ေတြအျပင္ ေဈးႏႈန္းေတြကိုပါ တြဲၿပီး ၾကည့္႐ႈႏိုင္မယ့္ A la carte Menu က Kohaku ဆုိင္ရဲ႕ ဖန္တီးမႈအသစ္လို႔ သိရပါတယ္။

မီႏူးထဲမွာေတာ့ သံုးေဒၚလာကေန ေဒၚလာ ၈၀ ၾကားရွိတဲ့ အစားအစာေတြအျပင္ ၁၂ ေဒၚလာကေန
ေဒၚလာ ၁၅၀ ၾကားရွိတဲ့ ဆာေကး ခုနစ္မ်ဳိးတို႔ကိုပါ ျမည္းစမ္းၾကည့္ႏုိင္မွာပါ။

ဂ်ပန္ႏိုင္ငံကေန တင္သြင္းတဲ့ ကိုေဘးအမဲသားနဲ႔ ျပင္ဆင္ထားတဲ့ Sukiyaki (ေဟာ့ေပါ့) တို႔ကုိလည္း ေဈးႏႈန္းအမ်ဳိးမ်ဳိးနဲ႔ ရရွိႏိုင္ပါေသးတယ္။ ေသာၾကာ၊ စေန၊ တနဂၤေႏြေန႔တိုင္း တည္ခင္းေရာင္းခ်တဲ့ တစ္ေယာက္စာ ၃၈ ေဒၚလာတန္ Kohaku Deluxe Buffet Dinner နဲ႔ အာလာကတ္မီႏူးထဲမွာ ပါတဲ့ ဟင္းအမည္ေတြကို စိတ္ႀကိဳက္ မွာစားႏိုင္တဲ့ တစ္ေယာက္စာ ၃၅ ေဒၚလာတန္ A La Carte Buffet Dinner ဆိုတဲ့ ဘူေဖးအစီအစဥ္ ႏွစ္ခုကလည္း ဂ်ပန္အစားအစာေတြကို အ၀စားခ်င္တဲ့ သူေတြအတြက္ မဟာ အခြင့္အေရးႀကီးလို႔ ထင္မိပါတယ္။

ဒါေၾကာင့္ အတူသြားၾကတဲ့ ကြ်န္မတို႔ သူငယ္ခ်င္း သံုးေယာက္လည္း Kohaku Buffet Dinner ကို သံုးေဆာင္ဖို႔ ျပင္ဆင္လိုက္ပါတယ္။ 

သီရိ/ျမန္မာတိုင္း(မ္)

ဆိုင္ရဲ႕အထူးေကာင္းမြန္တဲ့ အစားအစာေတြကို ၀န္ထမ္းေတြဆီမွာ ေမးျမန္းစပ္စုၿပီး တဲ့ေနာက္မွာ ကြ်န္မ တို႔သံုးေယာက္ အသား၊ ငါး၊ ပင္လယ္စာ၊ ေခါက္ဆြဲ၊ ဟင္းရည္၊ ရာသီေပၚအခ်ဳိပြဲ အသီးအႏွံ ေတြအျပင္ ေရခဲမုန္႔၊ ကိတ္နဲ႔ ေသာက္စရာ အပူအေအးေတြကုိ တည္ခင္းထားတဲ့ စားဖိုခန္းရဲ႕ မ်က္ႏွာစာမွာ တည္ရွိတဲ့ ဘူေဖးေကာင္တာဆီကို ခ်ီတက္ခဲ့ၾကပါေတာ့တယ္။

ကုိယ္စားခ်င္တဲ့ အသား၊ ငါးအစိမ္းေတြကို အသားလႊာအတိုင္း စားခ်င္သူေတြအတြက္ အဆင္သင့္ စားႏိုင္ ေပမယ့္ ျပည္ႀကီးငါး၊ ေရဘ၀ဲနဲ႔ တခ်ဳိ႕ပင္လယ္စာေတြကိုေတာ့ ေရြးခ်ယ္ၿပီးသြားရင္ ၀န္ထမ္းေတြကို ေရေႏြးေဖ်ာခိုင္းလို႔ ရပါတယ္။

ဒါမွမဟုတ္ ကြ်န္မတို႔ သံုးေယာက္လို ဂ်ပန္စာကို အစိမ္းမစားခ်င္တဲ့ သူေတြအတြက္ကေတာ့ ဂ်ပန္စတိုင္ တန္ပူရာ (Tempura) နဲ႔ တန္ပါရာခီ (Teppan Yaki) လုပ္ၿပီးေတာ့ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ သံုးေဆာင္ လို႔ရပါတယ္။

တန္ပူရာဆိုတာကေတာ့ အားလံုးသိၿပီးတဲ့အတိုင္း ဂ်ဳံမႈန္႔နဲ႔ေၾကာ္ထားတာပါ။

တန္ပါရာခီကေတာ့ အသား၊ ငါး ေတြကို ဒယ္အိုးျပားပူပူေပၚမွာ ဆီအနည္းငယ္နဲ႔ လွိမ့္ၿပီး (ျမန္မာအေခၚ ၾကပ္တိုက္ၿပီး) သံုးေဆာင္ရတာပါ။

ကြ်န္မတို႔သံုးေယာက္ကေတာ့ ဆိုင္က နာမည္ႀကီးအစားအစာေတြထဲမွာ ပါ၀င္တဲ့ အသားေခ်ာင္း ကဏန္း သားေခ်ာင္း၊ ခ်ိစ္၊ မေရာနစ္၊ ဆလပ္ရြက္တို႔ကို ေရညႇိဖတ္နဲ႔ လိပ္ထားတဲ့ California Roll ၊ ဗန္နီကာနဲ႔ ႏွပ္ထားတဲ့ထမင္းကုိ ပင္လယ္စာအသားလႊာ ေတြနဲ႔အလွဆင္ထားတဲ့ ဆူရွီ၊ တန္ပါရာခီ လုပ္ထားတဲ့ ဥေတြခ်ည္းပါတဲ့ Shishamo ငါး၊ ပုစြန္တုပ္၊ snow fish၊ အမဲသား၊ မႈိနဲ႔ အျခားအသီးအရြက္ေတြအျပင္ တန္ပူရာလုပ္ထားတဲ့ ပုစြန္၊ ငါးနဲ႔ ဆယ္လမြန္ငါး အေရခြံေၾကာ္တို႔ကို ေရြးခ်ယ္ခဲ့ပါတယ္။

ဘူေဖးေကာင္တာမွာ အဆင္သင့္စားလို႔ ရတာေတြျဖစ္တဲ့ ဆယ္လမြန္ငါး အေရခြံေၾကာ္၊ တန္ပါရာခီ လုပ္ ထားတဲ့ Shishamo ငါး၊ ဆူရွီေတြနဲ႔ တန္ပူရာလုပ္ထားတဲ့ ပုစြန္နဲ႔ ငါးတို႔ကို မွာၿပီးလို႔ မိနစ္ပိုင္းမွာပဲ ရခဲ့ပါတယ္။

ေကာင္တာက ႀကိဳက္သေလာက္ ခပ္ထည့္လာတဲ့ မီဆုဟင္းရည္က တျခားဆိုင္ေတြကလိုမ်ဳိး အနံ႔လည္း မျပင္းသလို အရသာလည္းေကာင္းတယ္လို႔ ကြ်န္မ သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္က စကားဦးသန္းၿပီးေတာ့ တရႊတ္ရႊတ္နဲ႔ အသံထြက္ေအာင္ကုိ အားရပါးရ ေသာက္ေနပါေတာ့တယ္။

ဆယ္လမြန္ငါးအေရခြံေၾကာ္ကို ပထမေတာ့ ငါးမႀကိဳက္တဲ့ ကြ်န္မက ခပ္ေရွာင္ေရွာင္ ျဖစ္ေနေပ မယ့္ မ်က္ႏွာခ်င္းဆိုင္မွာ ထိုင္ေနတဲ့ သူငယ္ခ်င္းက ဖဲ့ၿပီးေတာ့ တကြ်တ္ကြ်တ္နဲ႔ျမည္ေအာင္ ၀ါးေနတာ ကလည္း သြားရည္က်စရာပါ။ 

သီရိ/ျမန္မာတိုင္း(မ္)

ကြ်န္မကေတာ့ ဥေတြ ခ်ည္းပဲပါတဲ့ ငါးၾကပ္တိုက္ေလးကို တစ္ေကာင္လံုး ပါးစပ္ထဲထည့္ၿပီး ၀ါးလိုက္ေတာ့ မညႇီဘဲ ဆိမ့္ၿပီးေတာ့ ခ်ဳိေနတဲ့အရသာက အင္မတန္ေကာင္းပါတယ္။

ကြ်န္မတို႔သံုးေယာက္သား လူႏွစ္ဆယ္ နီးပါးဆံ့တဲ့ မိသားစုအခန္းထဲမွာ ေအးေအးေဆးေဆး စားေသာက္ ေနတုန္းမွာ အျပင္က စားပဲြခုံေတာ္ေတာ္ မ်ားမ်ားမွာ စားသံုးသူေတြကို လွမ္းျမင္ေနရတဲ့အျပင္ ကြ်န္မတို႔ စားပြဲ ေဘးက စားသံုးသူ ဂ်ပန္လူမ်ဳိးအုပ္စုကေတာ့ အာလာကတ္မီႏူးထဲက ထမင္း၊ အသား၊ ငါး၊ ဟင္းရည္တို႔နဲ႔ တြဲဖက္စားႏိုင္တဲ့ ဂ်ပန္အစားအေသာက္ေတြကို မွာယူလို႔ ေနပါတယ္။

California Roll ကို ဂ်ပန္စတိုင္ ၀တ္စားထားတဲ့ ၀န္ထမ္းအမ်ဳိးသမီးတစ္ေယာက္က လာခ်ေပးခ်ိန္ မွာေတာ့ ခ်က္ခ်င္းစားဖို႔ကိုလည္း ပါးစပ္က တစ္တြတ္တြတ္တိုက္တြန္း ေနပါေသးတယ္။

ကြ်န္မသူငယ္ခ်င္း ႏွစ္ေယာက္ကေတာ့ စားလက္စေတြကို ရပ္ၿပီး ခ်က္ခ်င္းစားလိုက္တာေၾကာင့္ အရသာ ေကာင္းေတြ႕မယ္လို႔ ထင္မိေပမယ့္ ကြ်န္မကေတာ့ နည္းနည္းၾကာမွ စားတာေၾကာင့္ ကြ်န္မ စားတဲ့အခ်ိန္ မွာ ေရညႇိက အနည္းငယ္မာေနပါၿပီ။

ဒါေၾကာင့္ ေနာင္တရစြာနဲ႔ အားသံုးၿပီး ၀ါးရပါေတာ့တယ္။

ကြ်န္မတို႔ စားေနလို႔ ေနာက္ထပ္ ဆယ္ငါးမိနစ္ေလာက္အၾကာမွာ တန္ပါရခီလုပ္ထားတဲ့ ပင္လယ္စာ ဟင္းပြဲရပါၿပီ။

ဟင္းပြဲထဲမွာ ပုစြန္တုပ္၊ snow fish နဲ႔ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကို အေရာင္အစပ္အဟပ္ တည့္တည့္နဲ႔ စားခ်င့္စဖြယ္ ျပင္ဆင္ထားပါတယ္။

ပုစြန္တုပ္အသားက ခ်ဳိေပမယ့္ snow fish အသားရဲ႕ ႏူးအိအိနဲ႔ အခ်ဳိကိုေတာ့ မမီပါဘူး။

ေနာက္ဆံုးက်န္တဲ့ တန္ပါရာခီလုပ္ထားတဲ့ ေရႊညိဳေရာင္သန္းေနတဲ့ အမဲသားကိုေတာ့ မေရာနိစ္ အနည္း ငယ္နဲ႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ရတာေၾကာင့္ ႏူးအိခ်ဳိျမၿပီး ညႇီတယ္လို႔ တစိေလးေတာင္မွ မခံစားမိပါဘူး။

ကြ်န္မ သူငယ္ခ်င္း ႏွစ္ေယာက္ကေတာ့ ဘူေဖးျဖစ္တာေၾကာင့္ အခ်ဳိပြဲအတြက္ ရာသီေပၚ အသီးအႏွံေတြ၊ ကိတ္၊ ေကာ္ဖီကိုယူၿပီး ေသာၾကာေန႔ညအခ်ိန္ ကြ်န္မတို႔ရဲ႕ ေနာက္ဆံုးပိတ္သိမ္း ညစာကို အဆံုးသတ္ခဲ့ ပါတယ္။

အားလံုးျခံဳငံုၿပီး ေျပာရမယ္ဆိုရင္ေတာ့ Kohaku ဂ်ပန္စတိုင္စားေသာက္ဆိုင္က ဂ်ပန္ အစားအေသာက္ ေကာင္းေတြကို မိသားစုလိုက္ပဲျဖစ္ျဖစ္၊ ခ်စ္သူနဲ႔ပဲျဖစ္ျဖစ္ သြားေရာက္ျမည္းစမ္းဖို႔ သင့္ေတာ္တဲ့အျပင္ တစ္ဦးတည္းလည္း သြားၿပီးေတာ့ selfie ပံုေတြ႐ိုက္လို႔ အခမဲ့ရတဲ့ ၀ိုင္ဖိုင္နဲ႔ ေဖ့စ္ဘြတ္မွာတင္ၿပီး တျခား သူငယ္ခ်င္းေတြကို သြားရည္က်ေအာင္ လုပ္ႏိုင္ပါေသးတယ္။


ျမန္မာတိုင္း(မ္)
-------------------------------------------------
ကိုမ်ဳိး (lwanmapyay.blogspot.com)

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...