ရံုးပတီသီးမွ သင္ရရွိႏိုင္တဲ့ က်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူးမ်ား

ရံုးပတီသီးကို (အဂၤလိပ္လို Okra, Gumbo ၊ Lady Lady’s Finger )လို႔ သိရျပီး အဓိက အားျဖင့္ ေႏြရာ သီ အခ်ိန္မွာ ရရိွႏုိင္တဲ့ ရာသီေပၚ အသီးအရြက္ တစ္မ်ဳိးျဖစ္ပါတယ္။ ရံုးပတီသီးကို အာဟာရေတြနဲ႔ ဗင္တာမင္ ေျမာက္မ်ားစြာ ပါဝင္တဲ့ စြမ္းအင္ သိုေလွာင္ရာ ေနရာ လို႔ေတာင္ ေခၚေဝၚေျပာ ဆိုၾက ပါတယ္။ ကြ်ႏု္ပ္တို႔ ရံုးပတီသီးကို ပုံမွန္စားသုံးေန ၾကေပမဲ့ အမ်ားစုက ၎ကို စားသုံးရျခင္းရဲ႕အက်ဳိးကို မသိၾကပါဘူး။ ရံုးပတီသီးကေန ရရိွတဲ့ က်န္းမ်ားေရး အက်ဳိးေက်းဇူး မ်ားစြာ ရိွပါတယ္။ ရံုးပတီသီးကို မ်ားစြာေသာ ဗင္တာမင္၊ ဓာတ္ဆားဓာတ္၊ အမွ်င္ဓာတ္ နဲ႔ တျခား အာဟာရဓာတ္ေတြ နဲ႔ ဖြဲ႔စည္းထားပါတယ္။ ရံုးပတီသီးမွာ ဗီတာမင္ A၊ B1၊ B3၊ B6၊ C နဲ႔ K တ႔ိုပါဝင္ တယ္။ folic acid၊ calcium၊ zinc၊ riboflavin၊ magnesium၊ manganeseနဲ႔ Beta carotene စသည္တို႔ ပါဝင္တဲ့ အမွ်င္ဓာတ္ မ်ားစြာကိုလည္း ရရိွေစတယ္။

ရံုးပတီသီးကေနရရိွတဲ့ အံ့ၾသဖြယ္က်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူးေတြ ကေတာ့… -

- ကိုယ္ဝန္သည္ေတြကို က်န္းမာသန္စြမ္းေစျခင္း ၊
- ေက်ာက္ကပ္ ပိုမိုက်န္းမာေစျခင္း ၊
- အူမၾကီးသန္႔စင္ေစျခင္း၊
- ပန္းနာေရာဂါကြယ္ကာေပးျခင္း ၊
- အသားေရေတာက္ပေစျခင္း၊
- အေလးခ်ိန္ေလ်ာ့က်ေစျခင္း နဲ႔
- ဝမ္းခ်ဳပ္မႈအတြက္ေကာင္းမြန္ျခင္း တို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။


Trend Myanmar
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...