ပဲေစာင္းလ်ားသီး၏ က်န္းမာေရးအစြမ္း



ပဲေစာင္းလ်ာသီးကို ပူၿပီးစြတ္စိုတဲ့ နုိုင္ငံေတြမွာ အေတြ႕မ်ားပါတယ္။ ေယဘုယ် အားၿဖင့္ႏြယ္ပင္ တစ္ပင္ အေနနဲ႕ေပါက္ေရာက္တဲ့ ပဲေစာင္းလ်ားပင္ဟာ ပ်မ္းမွ်အားၿဖင့္ 3-4 မီတာေလာက္ ၿမင့္ပါတယ္ ပဲေစာင္း လ်ားပင္ရဲ႕ အၿမစ္ဟာ အာလူးနဲ႕ဆင္တူၿပီး အာလူးထက္ ပရိုတင္းဓာတ္ ပါ၀င္မွဳ ပိုမ်ားပါတယ္။

ဗီတာမင္နဲ႕သတၱဳဓာတ္ပါ၀င္မွဳ

ပဲေစာင္းလ်ားသီးမွာ ဗီတာမင္ ေအ၊ ဗီတာမင္စီ၊ ကယ္လစီယမ္၊ သံဓာတ္နဲ႕တစ္ ၿခားဗီတာမင္ဓာတ္ေတြ ပါ၀င္ပါတယ္။ ဒါ့အၿပင္ အင္ဇိုင္းေတြလဲ ပါ၀င္ပါတယ္။

အရိုးစနစ္ က်န္းမာေစၿခင္း

ပဲေစာင္းလ်ားသီးမွာ ကယ္လစီယမ္ ပါ၀င္မွဳမ်ားတဲ့အတြက္ လူေတြရဲ႕အရိုးစ နစ္အတြက္ အလြန္အက်ိဳး ၿပဳပါတယ္။ ပဲေစာင္းလ်ားသီးမွာ ပါ၀င္တဲ့ကယ္လ စီယမ္ဓာတ္ဟာ အရိုးစနစ္ကို တည္ေဆာက္ေပးၿပီး ေရာဂါေ၀ဒနာေတြ မရေအာင္ ကာကြယ္ေပးကာ သန္စြမ္းက်န္းမာေစပါတယ္။

ပရိုတင္းပါ၀င္မွဳၿမင့္မားၿခင္း

ပဲေစာင္းလ်ားသီးမွာ ပရိုတင္းဓာတ္ပါ၀င္မွဳ ၿမင့္မားတာေၾကာင့္ သက္သက္လြတ္စားသူေတြ အတြက္ သင့္ေတာ္ပါတယ္။

-ပဲေစာင္းလ်ားသီး ၀ယ္တဲ့အခါ ညွိဳးေနတဲ့ အမ်ိဳးအစားမ၀ယ္ပါနဲ႕ ပဲေစာင္းလ်ားသီးမွာ အညိဳေရာင္ အစက္ေတာင္ မပါသင့္ပါဘူး။

-ပဲေစာင္းလ်ားသီး ၀ယ္လာၿပီး သိမ္းထားခ်င္ရင္ အေကာင္းဆံုးနည္းက ပလတ္စတစ္အိတ္ထဲ ထည့္ၿပီးေရခဲေသတၱာထဲ ထည့္ထားဖို႕ပဲၿဖစ္ပါတယ္။ ဒါဆိုရင္ 2-3 ရက္ေလာက္ အထားခံပါတယ္။

-ပဲေစာင္းလ်ားသီးကို မခ်က္ခင္ ေရေအးနဲ႕ေသခ်ာ ေဆးေၾကာပါ။

-ပဲေစာင္းလ်ားသီးကို ပရိုတင္းဓာတ္အားၿဖည့္တဲ့ အေနနဲ႕ စားနိုုင္ပါတယ္။


ၾကယ္စင္
Good Health
-------------------------------------------------
ကိုမ်ဳိး (lwanmapyay.blogspot.com)

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...