ကိုယ္၀န္ေဆာင္စဥ္တြင္ အစာအာဟာရကို ပိုမုိစားသင့္



ကိုယ္၀န္ရွိလာလွ်င္ သန္႔ရွင္းလတ္ဆတ္ေသာ အစာမ်ားကို ကုိယ္၀န္မရွိခင္ကထက္ ပိုမုိစားသံုးသင့္ေၾကာင္း၊ အစာအာဟာရစားသံုးရာတြင္ ကိုယ္၀န္ေဆာင္မ်ားအေနႏွင့္ နည္းနည္းခ်င္း မၾကာခဏ စားသံုးရမည္ဟု အေထြေထြေရာဂါကု ဆရာ၀န္တစ္ဦးမွ ေျပာၾကားသည္။

ၾကီးထြားလာမည့္သေႏၶသား၊ သားအိမ္၊ အခ်င္း၊ ေမြးဖြားစဥ္ေသြးဆံုးရူံးမူ၊ ေမြးျပီး ႏုိ႕ခ်ိဳတုိက္ေကြ်းရန္ ကေလးျပဳစုရန္တုိ႔အတြက္ ကိုယ္၀န္ေဆာင္မိခင္သည္ အာဟာရျပည့္၀ရန္လိုအပ္ေၾကာင္း အစာအုပ္စုသံုးစုထဲမွ အနည္းဆံုး တစ္ခုစီပါ၀င္ေအာင္ ေန႕စဥ္စားသံုးသင့္ေၾကာင္း သိရသည္။ အခ်ိဳ႕လူမ်ားသည္ အစာအုပ္စု(၃)စုကိုပင္ ေသခ်ာမသိရွိၾကေၾကာင္း အဆုိပါဆရာ၀န္မွ ေျပာၾကားသည္။ အစားအုပ္စု (၃)စုမွာ -

၁။ အင္အားကိုျဖစ္ေစေသာ (ဆန္၊ ဂ်ံဳ၊ ေျပာင္း၊ အာလူး၊ ကန္စြန္းဥ၊ ေကာက္ညွင္း၊ သၾကား၊ ထန္းလ်က္၊ ဆီ၊ ေထာပတ္)

၂။ ၾကီးထြားမူကိုျဖစ္ေစေသာ (အသား၊ ငါး၊ ႏုိ႔၊ ပဲအမ်ိဳးမ်ိဳး၊ ဥအမ်ိဳးမ်ိဳး)

၃။ ေရာဂါကာကြယ္ေပးေသာ (ဟင္းသီးဟင္းရြက္၊ သစ္သီး၀လံ၊ အမွ်င္ပါေသာ အသီးအႏွံမ်ား) ျဖစ္သည္။

MN (HEALTH CARE JOURNAL)

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...