"ဆား" လက္ေတြ႔အသံုးဝင္ပံု...
ၾကက္ဥတစ္လံုးက်ကြဲၿပီး ၾကမ္းျပင္ေပၚမွာ ၾကက္ဥအႏွစ္တစ္ခုလံုးက်ေနတယ္ဆိုရင္ ဖိတ္က်ေနတဲ့ ၾကက္ဥအႏွစ္ေပၚကုိ ဆားႏွံ႔ေအာင္ျဖဴးေပးပါ…ၿပီးရင္ ခဏေစာင့္ပါ…. နည္းနည္းၾကာ ရင္ ေပျခင္းပြျခင္း မရွိဘဲ ၾကက္ဥအႏွစ္ေတြကို အမႈိက္ေဂၚနဲ႔ ေကာ္ပစ္ႏုိင္ၿပီျဖစ္ပါတယ္….
စြန္းထင္းေနတဲ့ လက္ကုိင္ပုဝါေတြကို မေလွ်ာ္ဖြတ္ခင္မွာ ဆားရည္ထဲစိမ္ထားပါ… အစြန္းအထင္းေတြကို ေျပာင္စင္ေစပါတယ္…
ပန္းကန္စင္ စာအုပ္စင္ စတဲ့စင္ေတြေပၚမွာ ပုရြက္ဆိတ္ေတြတက္ေနရင္ ဆားျဖဴးေပးလိုက္ပါ… ပုရြက္ဆိတ္ေတြေျပးသြားပါလိမ့္မယ္….
ငါးေတြကို ေၾကးခြံေတြမခၽြတ္ခင္ ဆားရည္ထဲစိမ္ထားပါ… ေၾကးခြံေတြအလြယ္တကူ ခၽြတ္ႏုိင္ ပါလိမ့္မယ္…
ခါခ်ၿပီးျဖဴးရတဲ့ ဆားဗူးမ်ိဳးထဲကေန ဆားေတြအလြယ္တကူက်ေစခ်င္ရင္ ဗူးထဲမွာ ဆန္ေစ့အနည္းငယ္ေရာေႏွာထည့္ထားပါ…
အသုပ္ထဲက အရြက္ေတြမညွိဳးႏြမ္းသြားေအာင္ ဆားျဖဴးႏုိင္ပါတယ္…
ၾကက္ဥေတြေကာင္းမေကာင္းစမ္းခ်င္ရင္ ဆားရည္ထည့္ထားတဲ့ခြက္ထဲစိမ္ၾကည့္ပါ…. ေကာင္းတဲ့ၾကက္ဥက နစ္သြားၿပီး မေကာင္းေတာ့တဲ့ၾကက္ဥက ေပါေလာေပၚေနပါလိမ့္မယ္…
ၾကက္ဥျပဳတ္တဲ့အခါ ဆူေနတဲ့ေရေႏြးထဲ ဆားနည္းနည္းခပ္လိုက္ပါ… ကြဲေနတဲ့ၾကက္ဥေတြက သူ႔အခြံထဲမွာပဲ ရွိေနပါလိမ့္မယ္….
ရႈံ႕တြေနတဲ့ပန္းသီးေတြကို ဆားအေတာ္အသင့္ခတ္ထားတဲ့ေရထဲ စိမ္ထားလိုက္ရင္ ျပန္ျပည့္တင္းၿပီး ၾကည့္ေကာင္းသြားပါလိမ့္မယ္…
မုန္႔လုပ္တဲ့ဒယ္ျပားကို ဆားနဲ႔ပြတ္ေပးထားရင္ မုန္႔ေတြမကပ္ေတာ့ပါဘူး….
သြားတိုက္တံကုိ မသံုးခင္ဆားရည္ထဲစိမ္ထားျခင္းျဖင့္ သက္တမ္းပိုၾကာၾကာ အသံုးျပဳႏုိင္ပါတယ္…
ကာ္ဖီအိုးကိုအေရာင္ခၽြတ္တဲ့အခါ ဆားနဲ႔ပြတ္ၿပီးခၽြတ္ႏိုင္ပါတယ္…
ဆားနဲ႔ တာပင္တုိင္ကုိေရာၿပီး ေၾကြေရဇလားေတြ အိမ္သာခြက္ေတြကို ျဖဴေအာင္ေဆးႏုိင္ပါတယ္..
credit: natureenergycares