ေရ(လံုး၀) မေသာက္သင့္ဆံုးအခ်ိန္က ဘယ္အခ်ိန္ျဖစ္ပါသလဲ?



အေမရိကန္ က်န္းမာေရးသုေတသီေတြရဲ့ စစ္တမ္းမ်ားအရ ကမၻာေပၚမွာ တရုပ္နဲ႔ ဂ်ပန္လူမ်ိဳးေတြမွာ အူကင္ဆာေရာဂါ ဖိစီးခံရမႈ အနည္းဆံုး ျဖစ္ၾကပါတယ္တဲ့။

အေၾကာင္းရင္းကေတာ့ ထို္လူမ်ိဳးေတြက ထမင္းစားေနစဥ္မွာ ေရခဲေရ/ ရိုးရိုးေရေအး မေသာက္ၾက ဘဲ၊ ေရေႏြးျဖဴ(သို႔မဟုတ္)လၻက္ရည္ၾကမ္း ပူပူကိုသာ ေသာက္သံုးေလ့ရွိလို႔ပါဘဲ။

အထူးသျဖင့္ ထမင္းစားရင္း ေရခဲေရ ေအးေအးေသာက္တဲ့အခါ ဟင္းလ်ာထဲမွာ ပါရွိတဲ့ အဆီအႏွစ္ေတြက (ဥပမာျပရရင္ ေရခဲေရနဲ႔ ေတြ႔တဲ့အခါ ဟင္းအဆီေတြက) အစာအိမ္နဲ႔ အူလမ္းေၾကာင္းမွာ ရြံ႕ေစး အနယ္ အႏွစ္မ်ားသဖြယ္ ခဲပ်စ္သြားတတ္ၾကျပီး၊ အစာေကာင္းစြာ မခ်က္ျပဳတ္နိုင္ေတာ့ဘဲ အူကင္ဆာျဖစ္လာေစပါ တယ္။ ဒါ့ျပင္ ထမင္းဟင္း ပူပူစားရင္း ေရခဲေရေအးေအးေသာက္လိုက္တဲ့ အခါမ်ားမွာလည္း၊ အပူအေအး တျပိဳင္နက္တည္း ေတြ ့လိုက္တာေၾကာင့္ အစာအိမ္ကို ကသိကေအာက္ျဖစ္ေစပါတယ္။ အပူအေအး တန္ျပန္သက္ေရာက္မႈက အစာအိမ္ အက္ဆစ္ထြက္ရွိမႈကို ကေမာက္ကမ ျဖစ္လာျပီး ဗိုက္နာ ဗိုက္ေအာင့္ေစ ပါေတာ့တယ္။

ဒါေၾကာင့္ ထမင္းစားေနစဥ္မွာ ေရခဲေရ/ေသာက္ေရေအးတို႔ျဖင့္ ေမွွ်ာမခ်ဘဲ ဟင္းခ်ိဳပူပူ (သို႔မဟုတ္)ေရေႏြးျဖဴ (သို႔မဟုတ္)ေရေႏြးၾကမ္းတို႔ျဖင့္သာ ထမင္းလုပ္ မနင္ေအာင္ေမွ်ာခ်ၾကပါရန္ႏွင့္ ထမင္းစားျပီး အနည္းဆံုး နာရီ၀က္ေက်ာ္ၾကာမွသာ ေသာက္ေရေအးေသာက္ၾကပါရန္ အေမရိကန္ရွိ က်မၼာေရးသုေတသီမ်ားက Daily Health Tips (ေခၚ) အင္တာနက္သတင္းမွာ အၾကံေပးေဖာ္ျပသြားခဲ့ပါတယ္။

သုိ႔ပါ၍ ဤက်န္းမာေရးေဆာင္းပါးကို ဖတ္ရႈျပီးေနာက္၊ မိမိကိုယ္ကို ဆင္ျခင္ၾကျပီး၊ မိသားစု/ေဆြမ်ိဳး/မိတ္ေဆြမ်ားအားလံုးကိုလည္း က်န္းမာေရးအသိေပး မွ်ေေ၀ေပးျခင္းျဖင့္ လူ ၁၀-ေယာက္မွာ အနည္းဆံုး ၁-ေယာက္ကို အသက္ကို ကင္တင္နိုင္မွာ ျဖစ္ပါေၾကာင္း အသိေပးႏႈိးေဆာ္လိုက္ရပါတယ္။

X Gym Fitness Club - Myanmar

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...