ေျမပဲ ေထာပတ္ စားသံုးသည ့္မိန္းကေလးမ်ား ရင္သားကင္ဆာ ျဖစ္ပြားႏိုင္ေျခ နည္းပါး

 

၀ါရွင္တန္ စက္တင္ဘာ ၂၉ ေျမပဲ ေထာပတ္ သို႔မဟုတ္ အခြံမာသီးမ်ားကို တစ္ေန႔လွ်င္ ႏွစ္ႀကိမ္ စားသံုး သည့္ မိန္းကေလးမ်ား သည္အသက္၃၀ အရြယ္တြင္ ရင္သား ကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈ အလားအလာ ၃၉ ရာခိုင္ႏႈန္းထိ ေလ်ာ့နည္းႏိုင္ဖြယ္ရွိေၾကာင္း အေမရိကန္သုေတသန ပညာရွင္မ်ားက ေလ့လာေတြ႕ရွိ ထားသည္။

၀ါရွင္တန္တက္ၠသိုလ္ႏွင့္ ဟားဗက္ေဆး တကၠသိုလ္မွ သုေတသန ပညာရွင္မ်ားသည္ ၁၉၉၆ ခုႏွစ္မွ ၂၀၀၁ ခုႏွစ္အတြင္း အသက္ ၉ ႏွစ္ႏွင့္ ၁၅ ႏွစ္အရြယ္ မိန္းကေလး ၉၀၃၉ ဦးႏွင့္ ၂၀၀၅ ခုႏွစ္မွ ၂၀၁၀ ျပည့္ႏွစ္ တြင္ အသက္ ၁၈ ႏွစ္မွ ၃၀ အရြယ္ အမ်ဳိးသမီးမ်ားၾကား ေျမပဲေထာပတ္ သို႔မဟုတ္ အခြံမာသီး စားသံုးသူ မ်ားႏွင့္ စားသံုးျခင္း မရွိသည့္ သူမ်ားအၾကား ေလ့လာဆန္းစစ္မႈ ျပဳလုပ္ခဲ့ရာ ၎အစားအစာမ်ား စားသံုးသည့္ သူမ်ားသည္ ရင္သားကင္ဆာ ျဖစ္ပြားႏိုင္ေျခ နည္းပါးသည္ကို ေလ့လာ ေတြ႕ရွိခဲ့ေၾကာင္း FOX သတင္းဌာနက ထုတ္ေဖာ္ ေျပာၾကားခဲ့သည္။

ထို႔ေၾကာင့္ ေျမပဲေထာပတ္ စားသံုးျခင္းသည္ အမ်ဳိးသမီးမ်ားတြင္ ရင္သားကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈ အႏၲာရာယ္ကို ေလွ်ာ့ခ် ေပးႏိုင္ဖြယ္ ရွိေၾကာင္း ၀ါရွင္တန္ေဆး တကၠသိုလ္ ကင္ဆာေရာဂါ တားဆီးကာကြယ္ေရးႏွင့္ ထိန္းခ်ဳပ္ေရးဌာနမွ ေဒါက္တာ ဂရာဟမ္ကိုလ္ဒစ္ဇ္က ၎၏ေတြ႕ရွိခ်က္ကို အႀကံျပဳ ေျပာၾကားထားသည္။
ျမ၀တီ

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...