မ်က္စိေရာဂါကာကြယ္ေပးမဲ့ၾကက္ဥအႏွစ္
ၾကက္ဥအႏွစ္ကို ကိုလက္စထေရာမ်ားတယ္ဆိုျပီး လူေတြကေရွာင္ေလ့ရွိပါတယ္။ သို ့ေပမယ့္ မၾကာေသးမီကျပဳလုပ္ခဲ့တဲ့သုေတသနအရ ၾကက္ဥအႏွစ္မွာပါတယ့္ ကိုလက္စထေရာဟာ ေသြးတြင္းရွိ မေကာင္းတဲ့ကိုလက္စထေရာေတြကို ျမင့္တက္ေစတယ္ဆိုတာ မဟုတ္ဘူးဆိုျပီးရွာေတြ ့ခဲ့ပါတယ္။
ရွာေဖြေတြ ့ရွိခ်က္အရ ၾကက္ဥအႏွစ္မွာ ဗီတာမင္မ်ားႏွင့္ သတၳဳဓာတ္မ်ားအပါအ၀င္ ဆားဓာတ္ပါ အမ်ားအျပားပါ၀င္ေနပါတယ္။
ဒါ့အျပင္ လူတင္းႏွင့္ ဇီယာဇီသင္းေခၚ အင္တီေအာက္ဆင့္ဒင့္ေတြပါလို ့ မ်က္စိေရာဂါမ်ားျဖစ္တဲ့ အတြင္းတိမ္ႏွင့္ အသက္ၾကီးလာလို ့ျဖစ္တတ္တဲ့ ျမင္လႊာနဲ ့ဆိုင္တဲ့ေရာဂါေတြကိုပါ ကာကြယ္ေပးႏိုင္စြမ္းရွိပါတယ္။ ေလ့လာခ်က္မ်ားအရ ၾကက္ဥတစ္လံုးစားလိုက္ပါက ေတာ္ရံုနဲ ့
အစာထပ္မဆာေတာ့သည့္အျပင္ ပရိုတင္းဓါတ္လည္းမ်ားျပားစြာပါ၀င္ေနတာေၾကာင့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ခ်သူေတြအတြက္ ၾကက္ဥကိုပံုမွာစားသံုးျခင္းျဖင့္လည္း ၀ိတ္က်ေစႏိုင္ပါတယ္။
Health Digest