အဆီပါေသာ အစားအစာမ်ားက ဦးေႏွာက္ကို ပ်က္စီးေစႏိုင္


ျပည့္ဝဆီ ၾကြယ္ဝစြာ ပါဝင္ေသာ အစားအစာ မ်ားက ဦးေႏွာက္ အတြင္းရွိ လူတစ္ေယာက္၏ အစာစားခ်င္ စိတ္ကို ထိန္းညႇိေပးေသာ ေနရာအား ပ်က္စီးေစႏိုင္ေၾကာင္း ေလ့လာမႈ တစ္ခုမွ ေတြ႕ရွိ ထားပါတယ္။

ဦးေႏွာက္ရဲ႕ ေအာက္ေျခမွာ ရွိေသာ ဟိုက္ပိုသား လမတ္စ္လို႔ ေခၚတဲ့ ေနရာက လူေတြ စားသံုးေသာ အစား အစာ၏ ပမာဏႏွင့္ စြမ္းအင္ သံုးစြဲမႈကို ထိန္းခ်ဳပ္ ေပးပါတယ္။ အဝလြန္သူ မ်ားတြင္ ဤထိန္းခ်ဳပ္မႈ ပ်က္ျပား သြားၿပီး အလုပ္မလုပ္ေတာ့တဲ့အတြက္ အစားေတြ ပိုစားမိျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။

ျကြက္မ်ားျဖင့္ စမ္းသပ္မႈအရ အဆီျမင့္ မားေသာ အစားအစာမ်ားက ဟိုက္ပို သားလမတ္စ္ကို ထိခိုက္ ဒဏ္ရာျဖစ္ ေစေၾကာင္း သိရပါတယ္။ ထိုမွတစ္ဆင့္ စြမ္းအင္ထိန္းညႇိမႈ ပ်က္ျပားသြား ၿပီး ကိုယ္အေလးခ်ိန္ တက္လာကာ အဝလြန္ရျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။

ျမ၀တီ

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...