ငံုးဥကို စားသင့္တဲ့ အေၾကာင္းရင္း နွင့္ အျခား


ငံုးဥကိုေတာ့ လူတိုင္းသိျပီးသား ျဖစ္ပါတယ္။ ေသးငယ္ေသာ အရြယ္အစား ဆိုေပမယ့္ အထင္မေသး လိုက္ပါနဲ႔။ ငံုးဥဟာလည္း လူေတြအတြက္ က်န္းမာေရး အက်ိဳးေက်းဇူးေတြ ရရိွတာေၾကာင့္ စားသင့္ေသာ ဥတစ္မ်ိဳး ျဖစ္လို႔ ဗဟုသုတ အေနနဲ႔ ေရးသား လိုက္ရပါတယ္။

(၁) ဝမ္းဗိုက္အတြက္ အထူးေကာင္းမြန္သာ ေဆးတစ္လက္ ျဖစ္ပါတယ္။
(၂) ေသြးအား ေကာင္းေစပါတယ္။

(၃) ကင္ဆာေရာဂါကို ကာကြယ္နုိင္စြမ္း ရိွပါတယ္။

(၄) နွလံုး၊ ေက်ာက္ကပ္စတာေတြ အတြက္လည္း ေကာင္းမြန္ပါတယ္။

(၄) နွလံုးၾကြက္သား ေတြကိုလည္း သန္မာေစနိုင္ပါတယ္။

(၅) အမ်ိဳးသာမ်ား အတြက္ လိင္ပိုင္းဆိုင္ရာကို ေကာင္းမြန္ေစနိုင္ပါတယ္။

(၆) ဦးေနွာက္နွင့္ အာရံုေၾကာကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။

(၇) ကိုယ္ခႏၶာ စြမ္းအားအတြက္ အထူးပင္ ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။

(၈) အသားအရည္ကို ၾကည္လင္ျပီး ေတာက္ေျပာင္ေစနိုင္ပါတယ္။

သို႔ေသာ္ ငံုးဥနွင့္ တြဲဖက္စားလွ်င္ ေဘးျဖစ္နိုင္ေသာ အစားအစာေတြကေတာ့

(၁) ငံုးဥကို ၀က္အသည္းနဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးပါက လိပ္ေခါင္းေရာဂါ ျဖစ္ေစနိုင္ျပီး အမည္းစက္ေတြ ထြက္ေပၚလာပါလိမ့္မယ္။

(၂) ငံုးဥကို လိေမၼာ္သီးနဲ႕ တဲြျပီးစားပါက ၀မ္းပ်က္ျခင္း၊ ၀မ္းေဖာေရာင္ျခင္းနွင့္ အစာမေၾကျခင္းကို ျဖစ္ေစနိုင္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။

Credit to: ေက်ာ္လင္းနုိင္ (က်န္းမာေရးနွင့္ အလွအပ သတင္းမ်ား)

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...