စေတာ္ဘယ္ရီယို လုပ္ၾကမလား..

ၿပီးခဲ့တဲ့ အပတ္က အသိတစ္ေယာက္ ေၿပာၿပလို႔ ဒီ စေတာ္ဘယ္ရီယို ထိုးနည္းကို စိတ္ဝင္စားလာတာ။ ဒီယိုထိုးတာက ကိတ္မုန္႔ဖုတ္တာေလာက္ မခက္မွန္း အရင္က မသိခဲ့ဘူး။ တကယ္ေတာ့ လြယ္လြယ္ေလး။ ယိုထိုးခ်င္တဲ့ အသီးနဲ့ သၾကားနဲ့ ရွိရင္ ရၿပီ။ သၾကားကေတာ့ ယိုထိုးရင္ သံုးတဲ့ သၾကား ( Gelierzucker) နဲ့မွ ၿဖစ္မယ္။ 


အခ်ိဳးအစားကလည္း မခက္ဘူး။ အသီး ၂ ဆ၊ သၾကား ၁ ဆ၊ အဲဒီ သၾကား၁ထုပ္ဆိုရင္ အသီး ၁၀၀၀ ဂရမ္ သံုးရတယ္။ ကြ်န္မကေတာ့ ၇၅၀ ဂရမ္ ခဲၿပီးသား စေတာ္ဘယ္ရီ ေတြ ဝယ္လိုက္လို႔ သၾကားကို အမွန္းနဲ့ နဲနဲ ခ်န္ထားလိုက္တယ္။ သၾကားထုပ္မွာပါတဲ့ လုပ္နည္းအညြႊန္းအရဆိုရင္ ကိုယ္ၾကိဳက္တဲ့ အသီးေတြကို ေရေဆး၊ ေသးေသးေလးေတြ ၿဖစ္ေအာင္လွီးၿပီး ၊ အခ်ိဳးအစားနဲ့ သၾကားကို ထည့္ေမႊရတယ္။ ၿပီးေတာ့ မီးဖိုေပၚမွာ အနည္းဆံုး ၃ မိနစ္ အဆက္မၿပတ္ေမႊေပးရမယ္တဲ့။


ကြ်န္မကေတာ့ ေရခဲၿပီးသား စေတာ္ဘယ္ရီေတြ ဝယ္လိုက္လို႔ ေရခဲေပ်ာ္ေအာင္ ထားလိုက္ၿပီး သၾကားထည့္ၿပီး မီးဖိုေပၚတခါတည္း တင္ထားလိုက္တယ္။ သူေရးထားသလို ၃ မိနစ္ အဆက္ မၿပတ္ ေမႊမေနပဲ ..မီးအရွိန္နဲနဲေလွ်ာ့ၿပီး (အိုးမကပ္ေအာင္) ၁၀ မိနစ္ကေန ၁၃ မိနစ္ေလာက္အထိ မၾကာခဏ ေမႊေပးေနရတယ္။ အသီးေတြက ေပ်ာ္သြားၿပီး ပြက္ပြက္ထလာၿပီ နဲနဲ ပ်စ္လာၿပီဆိုရင္ မီးဖိုေပၚက ခ်ၿပီး ၃ မိနစ္ေလာက္ အေအးခံထားလိုက္ေသးတယ္။ ၃ မိနစ္ ၄ မိနစ္ထက္ ပိုမထားပဲ ( ၾကာၾကာထားရင္ အိုးထဲမွာတင္ ခဲသြားမွာမို႔ ) အသင့္ၿပင္ထားတဲ့ ဖန္ပုလင္းေတြထဲကို ထည့္လိုက္တယ္။ အဲေနာက္ အဖံုးကို ေသခ်ာလံုေအာင္ ပိတ္ၿပီး ေဇာက္ထိုးေထာင္ထားလိုက္တယ္။ အညြန္းထဲမွာေတာ့ ၅ မိနစ္ပဲ ေဇာက္ထိုးထားခိုင္းတယ္။ အသိေၿပာတာေတာ့ တစ္ည ထားတဲ့။ ကြ်န္မကေတာ့ ၂ နာရီေလာက္ပဲ ထားလိုက္တယ္။ ေနာက္ ယို ၿဖစ္မၿဖစ္ သိခ်င္ေဇာနဲ့ ၂ နာရီေလာက္ၾကာေတာ့ အဖံုးေတြကို ဖြင့္ၾကည့္ေတာ့ ၿပင္ညီ မ်က္နွာၿပင္ေလးေတြနဲ့ ယိုပုလင္းေလးေတြ ရေနၿပီ။


တကယ္ကို လြယ္ကူ အရသာလည္းရွိၿပီး ဓာတုေဗဒ လံုးဝမပါဝင္တဲ့ အိမ္လုပ္ ေစ်းသက္သာတဲ့ စေတာ္ဘယ္ရီယိုပါ။


Credits: လၿပည္႔ရိပ္ http://fullmoon-shadow.blogspot.com


http://lwanmapyay.blogspot.com/

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...