မီနီ ခရမ္းသီး ဘာဂါ



ေန႔လည္ အစာေျပ လုပ္စားႏုိင္ဖုိ႔ အေရွ႔လယ္ပိုင္း Mediterranean ခရမ္းသီး မီနီဘာဂါ ေလးပါ။ အဓိ ကေတာ႔ ဘာဂါ ဂ်ဳံေနရာမွာ ကာဖုိဟုိက္ဒရုိက္နည္းတဲ႔ ခရမ္းသီးကင္ကို အစားထုိးျပီ လုပ္ထားပါ။ လုပ္ရ လည္း လြယ္တာမုိ႔ ခုပဲ တူတူလုပ္ၾကည္႔ရေအာင္…

မီနီ ဘာဂါတြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား 
ခရမ္းသီး – ၁ခု (အ၀ုိင္း လွီးပါ)
အမဲသား(သုိ႔) ၀က္သား အသားျပားေၾကာ္ – ၃ခု
ဆလတ္ရြက္ – ၃ရြက္ (ေရစင္ေအာင္ ေဆးပါ)
ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုး (အ၀ုိင္းပါးပါးလွီးပါ)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၁လံုး (အ၀ုိင္း ပါးပါးလွီးပါ)
ခ်ိစ္ – ၂ျပား (ခရမ္းသီးအရြယ္ ပိုင္းျဖတ္ထားပါ)

အသားျပားျပားတြင္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
အမဲသား (သုိ႔) ၀က္သား -၂၀၀ ဂရမ္ (ႏွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
ပါမုန္႔ေျခာက္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ၾကက္ဥ – တ၀က္ (ခေလာက္ထားပါ)
ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
ဆား – လက္ဖက္၇ည္ဇြန္း တ၀က္
ခေနာ ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
ၾကက္သြန္နီ – ၃ပံု၁ပံု (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၁မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)

အသားျပား ခ်က္နည္း

၁။ ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ အသားျပားတြင္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ (အမဲသား၊ ပါမုန္႔ေျခာက္၊ ၾကက္ဥ၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ) အားလံုးကို သမေအာင္ ေရာနုယ္ လိုက္ပါ။



၂။ ျပီးလွ်င္ ၁လက္မခဲြ အရြယ္ေလာက္ အသားအ၀ုိင္းျပား ၃ျပားလုပ္လုိုက္ပါ။



၃။ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ား ထည္႔ျပီ အသားျပားမ်ားကို အညိွေရာင္သန္းလာသည္ အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။

ဘာဂါ လုပ္နည္း

၁။ အရင္ဆံုး ခရမ္းသီးကို (ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု)၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔(အနည္းငယ္)၊ သံလြင္ဆီ (စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္) တုိ႔ျဖင္႔ ေရာႏုယ္ျပီ တဖက္ ၂မိနစ္ႏွုန္းျဖင္႔ ကင္ေပးပါ။



၂။ ခရမ္းသီးကင္ ရျပီဆုိလွ်င္ ခရမ္းသီးကင္ေပၚသုိ႔ အစဥ္အတုိင္း (ခ်ိစ္၊ အသားျပားေၾကာ္၊ ဆလတ္ရြက္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ခရမ္းသီးကင္) တုိ႔ကို ထည္႔ေပးပါ။

၃။ ထုိ႔နည္းအတုိင္း က်န္ ခရမ္းသီးကင္ ဘာဂါ ၂ခုကို ျပဳလုပ္ပါ။

၄။ အရသာရွိေသာ မီနီ ခရမ္းသီးကင္ဘာဂါကို သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…



Wutyee Food House
-------------------------------------------------
ကိုမ်ဳိး (lwanmapyay.blogspot.com)

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...