နဂါးေမာက္သီး



နဂါးေမာက္သီး ( Dragon fruit) သည့္ ေသြးတုိး ရွိေသာသူမ်ား ဆီးခ်ဳိရွိေသာသူမ်ားအတြက္ စားသင့္ေသာ အသီးႏွံမ်ားစြာထဲ့မွ အသိီးၿဖစ္ပါသည္။ ပင္ကုိယ္ အသီး၏ အစြမ္းမွာ ေသြးအတြင္းရွိ သႀကားဓာတ္ကုိ ေလ်ာ့ခ်ႏုိင္စြမ္းရွိသည့္အၿပင္ ကင္ဆာၿဖစ္ေစႏုိင္ၿခင္းကုိလည္း ကာကြယ္မွဳ ့ေပးေသာ အသီးလည္း ၿဖစ္ပါသည္ ။

အဆီအဆိမ့္မ်ားေသာအစားေသာက္မ်ားမ်ား စားမိပါက ဌင္းအသီးကုိ စားေပးၿခင္းၿဖင့္ ဝေစႏုိင္ေသာ ကုိလက္စထေရာ့မ်ားကုိ ေၿခဖ်တ္ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္သၿဖင့္ ဝၿခင္းကုိ ကာကြယ္ႏုိင္ပါတယ္။ အသား အရည္ေၿခာက္ေနသူမ်ား၊အသားရည္လွပလုိသူမ်ားအတြက္ အရည္ရႊမ္းေသာအသီးၿဖစ္ေသာေႀကာင္း အသားအေရကုိ စုိေၿပေခ်ာမြတ္ေစႏုိင္ပါတယ္။

ကုိယ္ဝန္ေဆာင္မိခင္မ်ားလည္း စားသုံးသင့္သည္။ အရုိးအသြားမ်ားကုိ ခုိင္မာေစသည့္အၿပင္ ဦးေႏွာက္ မွတ္သားမွဳ ့ကုိ အားေကာင္းေစပါတယ္။ ေသြးတုိးသမား ၊ ဆီးခ်ဳိသမား ၊ နလန္ထ လူမမာမ်ား
စားသုံးသင့္သည္အၿပင္ အသီးအႏွံမ်ားစြာထဲ့မွလူႏွင့္တည့္သည့္အတြက္စားသုံးသင့္ေသာ နဂါးေမာက္ သီးပင္ၿဖစ္ပါေတာ့သည္။

အသက္ရာေက်ာ္ ရွည္ပါေစ

Credit to Mg Mandalay
K.K(ကေနာင္)
နည္းစနစ္က်က်အေတြးအေခၚ
-------------------------------------------------
ကိုမ်ဳိး (lwanmapyay.blogspot.com)

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...