ဖိလစ္ပုိင္ႏိုင္ငံက လမ္းေဘးအစားအစာ Balut ဘဲသေႏၶသားဥ


Angel on 2014-06-23 15:48

Balut (သို ့) ballot လုိ ့ေခၚတဲ့ ဖိလစ္ပုိင္ အစားအစာဟာ ဖြံ ့ျဖိဳးဆဲ ဘဲသေႏၶသားေလာင္းကို ဥအခြံအ တြင္းမွာ အရွင္လတ္လတ္ ခ်က္ျပဳတ္ထားတာျဖစ္ပါတယ္။ ဖိလစ္ပုိင္ႏိုင္ငံမွာ အမ်ားအားျဖင့္ လမ္းေဘးစာ အျဖစ္ ေရာင္းခ်ၾကပါတယ္။ တျခားအေရွ ့ေတာင္အာရွႏိုင္ငံေတြျဖစ္တဲ့ လာအုိ၊ ကေမၻာဒီးယား၊ ဗီယက္နမ္ တုိ ့မွာလည္း လူအမ်ား စားေသာက္တဲ့ စားစရာအျဖစ္ ေရာင္းခ်ျပီး ဘီယာနဲ ့ျမည္းတတ္ၾကပါ တယ္။

ဖိလစ္ပုိင္ႏိုင္ငံမွာ balut စားတဲ့သူေတြဟာ ဥေတြကို ဆား ဒါမွမဟုတ္ ငရုတ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ ့ ရွာလကာရည္အေရာ တုိ ့နဲ ့အရသာေပါင္းထည့္ျပီး စားသုံးတာကို ပုိၾကိဳက္ၾကပါတယ္။ ဥေတြရဲ့ ႏူးညံ့မွဳနဲ ့ အနံ ့ ေပၚ မူတည္ျပီး အရသာပုိေတြ ့ၾကတယ္လုိ ့ဆုိပါတယ္။ သေႏၶသားကို ၀န္းရံထားတဲ့ ပရိုတင္းဓာတ္ နဲ ့ အာဟာရဓာတ္ေတြၾကြယ္၀တဲ့ အရည္ၾကည္ကို ဥခြံမခြာခင္ စုပ္ေသာက္ၾကျပီး ဥအႏွစ္နဲ ့ အေကာင္ေပါက္ ေလးကိုလည္း စားသုံးႏိုင္ပါတယ္။

အေကာင္ေပါက္ေနတဲ့ ဘဲဥေတြကို ေနေရာင္ျခည္မွာ ေႏြးေထြးေအာင္ထားကာ ဆက္ျပီးေႏြးေနေအာင္ လုိ ့ ျခင္းေတာင္းေတြထဲမွာ သိုေလွာင္ထားတတ္ပါတယ္။ ကိုးရက္ၾကာျပီးတဲ့အခါမွာ ဥထဲက သေႏၶသားေလး ျဖစ္လာေအာင္လုိ ့ အလင္းေရာင္ ျပပါတယ္။ ရွစ္ရက္ခန္ ့ၾကာရင္ေတာ့ balut ဥေတြကို ခ်က္ျပဳတ္ ေရာင္းခ် စားသုံးႏိုင္ပါျပီ။ ခ်က္ျပဳတ္တဲ့ နည္းကေတာ့ ၾကက္ဥေတြကို မၾကက္တၾကက္ျပဳတ္ သလိုပါပဲ။ balut ေတြ ေႏြးေနတုန္း စားရပါတယ္။

အာရွေစ်းကြက္ေတြကေန အေမရိကန္ျပည္ေထာင္စုထိ မခ်က္ျပဳတ္ရေသးတဲ့ balut ဥအစိမ္းေတြကို တင္ပုိ ့ ၾကျပီး ေမးလ္ကေနတစ္ဆင့္လည္း မွာယူႏိုင္ပါတယ္။

ဖိလစ္ပုိင္မွာေတာ့ balut ဟာ ၁၇ ရက္သက္တမ္းရွိတာ အေကာင္းဆုံးျဖစ္ျပီး ဥထဲက အေကာင္ေလးဟာ ႏွဳတ္သီးေတြ ေျခေခ်ာင္းေလးေခ်ာင္း၊ အေမႊးအေတာင္နဲ ့အရိုးေတြ မဖြံ ့ျဖိဳးေသးခင္ အေနအထားျဖစ္ပါ တယ္။ ဗီယက္နမ္မွာေတာ့ ဥထဲက အေကာင္ေလး သိသိသာသာျဖစ္လာတဲ့အခ်ိန္ ၁၉ ရက္ေန ၂၁ ရက္ အတြင္း ဥကို ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ၾကျပီး အရိုးေတြက မာေက်ာေနႏိုင္ေပမယ့္ ခ်က္ျပဳတ္လုိက္ရင္ေတာ့ ႏူးညံ့ သြားတယ္လုိ ့ ဆုိပါတယ္။




Ref: wiki
Trend Myanmar
-------------------------------------------------
ကိုမ်ဳိး (lwanmapyay.blogspot.com)

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...