ထူးကဲေသာအရသာကို ေဖာ္ေဆာင္ေပးမည့္ လွ်ိဳ ့၀ွက္ခ်က္မ်ား


ဟင္းမ်ိဳးစံုတို့ကို ခ်က္ျပဳတ္ၾကရာတြင္ ခ်က္နည္းႏွင့္ ထည့္ခ်က္သည့္ အမ်ိဳးအစားေပၚတြင္ မူတည္ျပီး ဟင္း၏ အရသာမွာလည္း ကြဲျပားသြားၾကပါသည္။

ဟင္းလွ်ာမ်ိဳးစံုတို့ကို ပိုမိုထူးကဲေသာ အရသာကို ပိုင္ဆိုင္လိုပါက ေအာက္ပါနည္းတို့ကို အသံုးျပဳႏိုင္ၾက ပါ သည္။

၁။ ၾကက္သားဟင္းသည္ အာလူးႏွင့္ အလိုက္ဖက္ဆံုးျဖစ္ပါသည္။ ၾကက္သားကို ခ်က္သည္ျဖစ္ေစ၊ ေၾကာ္သည္ျဖစ္ေစ အာလူးႏွင့္တြဲစားပါက အရသာပိုမို ထူးကဲပါသည္။ ကမၻာေက်ာ္အစားအစာ တစ္ခုျဖစ္ သည့္ KFC ၾကက္ေၾကာ္ကို အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္မ်ားႏွင့္ တြဲစားၾကသည္မွာ သက္ေသျဖစ္ပါသည္။

၂။ ဘဲသားကို ေပါင္းစားသည္ျဖစ္ေစ၊ ဘဲစတူးလုပ္စားသည္ျဖစ္ေစ မွိဳအမည္းႏွင့္ ဂ်ပန္တို့ဟူးကို ထည့္ေပးပါ။ ပိုမိုထူးကဲေသာ အရသာကို ပိုင္ေစပါမည္။ (နာမည္ၾကီးျပီး လူအမ်ားၾကီးစားသံုးေနတဲ့ ဆိုင္ အခ်ိဳ့မွာ နည္းစနစ္ကို လူသိမွာစိုး၍ မွိဳႏွင့္ တို့ဟူးပါမွန္းမသိေအာင္ အဖတ္ကို ဆည္ထားတတ္ၾကပါသည္)

၃။ ဆိတ္သားကို မခ်က္ခင္မွာ ဒိန္ခ်ဥ္ႏွင့္ သံပရာသီးကိုညွစ္ထည့္ျပီး အရင္ႏွပ္ထားရပါမည္။ ျပီးမွ ခ်က္ လွ်င္ အညီနံ့လည္းေပ်ာက္သလို အသားလည္းႏူးျပီး ပိုစားေကာင္းပါသည္။

၄။ ဂဏန္းကို အရသာပိုရွိေအာင္ ခ်က္စားရသည့္လွိဳ့၀ွက္ခ်က္သည္ ၾကက္ဥျဖစ္ပါသည္။ ခ်က္စား၊ ေပါင္း စားသည္ျဖစ္ေစ ၾကက္ဥတစ္လံုးကိုေတာ့ ပါေအာင္ ထည့္ေပးပါ။

၅။ အေၾကာ္ ေၾကာ္စားေတာ့မည္ဆိုလွ်င္ ဘူးသီးေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္ေၾကာ္စသည့္ မည္သည့္အေၾကာ္မဆို အေၾကာ္ေၾကာ္မည့္ မွဳန့္ႏွစ္ထဲကို ငွက္ေပ်ာသီးတစ္လံုး ေခ်ျပီး ထည့္လိုက္ပါ။ ေရႊၾကည္မွဳန့္ အနည္းငယ္ကို ထည့္ေပးပါ။ အေၾကာ္မ်ား ေဖာင္းေဖာင္းေလးျဖစ္ျပီး ပိုမိုၾကြတ္ရြေစကာ အရသာလည္း ပိုေကာင္းေစပါ မည္။

၆။ ေခါက္ဆြဲကို တရုတ္ဆိုင္ကေခါက္ဆြဲေၾကာ္ျငာကဲ့သို့ ေမႊးၾကိဳင္ေနေအာင္ ေၾကာ္စားခ်င္လွ်င္ အေၾကာ္ အိုးကို သီးသန့္ထားပါ။ ဆီ၀ေနသည့္ အေၾကာ္သီးသန့္အိုးသည္ အနံ့ႏွင့္ အရသာကိုပါ ကြာျခားေစပါ သည္။

၇။ နာမည္ၾကီး Chinese Restaurant မ်ား၏ ဟင္းလွ်ာအရသာလွိ်ဳ ့၀ွက္ခ်က္မွာ ၾကက္ရိုးျပဳတ္ရည္ ျဖစ္ပါ သည္။ မိုးလင္းကတည္းက ျပဳတ္ထားသည့္ ၾကက္ရိုးျပဳတ္ရည္ကို မည္သည့္ဟင္းကိုမဆို အနည္းငယ္စီ ခပ္ေပးပါက အရသာပိုမို ထူးကဲေစပါမည္။

၈။ ၀က္သားကို အခ်ိဳခ်က္ကေလး စားခ်င္လွ်င္ သၾကားအနည္းငယ္ ထည့္လိုက္ပါ။ ၀က္သားတရုတ္ခ်က္ အရသာ ေပၚလာေစမည္။

၉။ ရိုးဒယားနာမည္ၾကီး တံုယမ္းဟင္းရည္ခ်က္စားမည္ဆိုလွ်င္ ထည့္ရမည့္ ေရွာက္ရြက္သည္ ေရွာက္ဘီ လူးရြက္ ျဖစ္ပါသည္။ ရိုးရိုးေရွာက္ရြက္ထည့္လိုက္လို့ အရသာခါးသက္သက္ျဖစ္သြားၾကသူမ်ား သတိထား စရာပါ။

၁၀။ ကန္စြန္းရြက္ေၾကာ္ကို အေရာင္မမည္းသြားေစေအာင္ ၾကက္သြန္ႏွင့္ ဆားကို အုပ္ေပးလိုက္ပါ။ သို ့မဟုတ္ မေၾကာ္ခင္မွာ ေရခဲေရထဲကို ဆားထည့္ျပီး စိမ္ေဆးပါ။

၁၁။ ထမင္းကို ျဖဴျဖဴေဖြးေဖြးေလးနဲ့ မ်က္ႏွာပန္းလွေစခ်င္ရင္ ဆန္ေဆးသည့္အခါ ေရွာက္သီးအရည္ေလး အနည္းငယ္ညစ္ထည့္ေပးပါ။

၁၂။ မုန့္ဟင္းခါးအရသာထူးကဲေစျခင္း၏ လွ်ိဳ့၀ွက္ခ်က္မွာ ငါးဖယ္ရိုးျပဳတ္ရည္ျဖစ္ပါသည္။

၁၃။ အညာတို့ဟူးသုပ္၏ ထူးကဲေသာအရသာလွ်ိဳ့၀ွက္ခ်က္မွာ စဥ့္အင္တံုထဲမွာ ေဖ်ာ္ထားသည့္ ဆားရည္ သည္ အဓိက ျဖစ္ပါသည္။


Royal Sai (ပူတာအို)
Ref: Kyaw Han Thar Myint
-------------------------------------------------
ကိုမ်ဳိး (lwanmapyay.blogspot.com)

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...