မွဳိငပိသုပ္ ရွဴးရွဴးရွဲရွဲ
ေမေမ ခ်က္ေကြ်း၊ သုပ္ေကြ်းတတ္တဲ့ စားစရာ အမ်ဳိးမ်ဳိးေတြထဲက စားေကာင္းလွတဲ့ နည္းေလးတစ္ခုပါ။
ပထမဆံုး မွဳိေလးေတြကို ေရေဆးကာ အနည္းငယ္ ဖဲ့ရြဲ.ထားပါ။ (နဴးညံ့သည့္ မွဳိအမ်ဳိးမ်ဳိးကို သံုးနူိင္ပါသည္။)
ၿပီးလွ်င္ ေရေႏြးဆူဆူထဲ ထည့္ကာ အဖံုး ဖံုးၿပီး ၂ မိနစ္ခန္႔ထားကာ ေရျပန္ စစ္ထားပါ။
***... မွဳိငပိသုပ္ ရွဴးရွဴးရွဲရွဲ အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…
1. ေရပူထဲ စိမ္ကာ ေရစစ္ထားေသာ Shimeji Mushroom – 300 g
2. ဆီအနည္းငယ္နွင့္ ေလွာ္ကာ ခပ္မြမြထုထားေသာ လက္မအရြယ္ ပုဇြန္ – ၁၇ ေကာင္ (ပုဇြန္ မြမြေလးျဖစ္မွ ပိုၿပီးစားေကာင္းတာမို. ပုဇြန္တစ္ေကာင္ကုိ ၃ ခ်က္ခန္.ငရုတ္က်ဥ္ေပြ.ေလးနွင့္ ဖြဖြထုေပးပါ။)
3. ပါးပါးလွီးကာေရေဆးထားေသာ ၾကက္သြန္နီအရြယ္လတ္ – ၁ လံုး
4. ပါးပါးလွီးထားေသာ ေရွာက္ရြက္ – ၁၀ ရြက္
5. ပါးပါးလွီးထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း – ၁၀ ေတာင့္
6. သံပုရာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္းခန္.
7. သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ခန္.
8. chicken powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ခန္.
9. ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ခန္.
10. ဖုတ္ထားေသာ (သို.) microwave ထဲ စကၠန္. ၃၀ ခန္.ထည့္ထားေသာ ငပိ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
ငပိမ်ားေၾကသြားေအာင္ သံပရာရည္နွင့္ ဦးစြာေရာေဖ်ာ္ၿပီး က်န္ေသာ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားနွင့္ ဖြဖြေလးေရာနယ္သုပ္လိုက္လွ်င္ စားေကာင္းလွေသာ မွဳိငပိသုပ္ ရွဴးရွဴးရွဲရွဲေလး စားရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
ref;Chaw Su's Food Friends
https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+